Afdeling Handbal

De afgelopen maanden kwam het sporten weer op een lager pitje te staan door de coronamaatregelen. Wel hebben we binnen geprobeerd steeds te kijken naar de mogelijkheden. Zo werden bij de avondklok de jeugdtrainingen verplaatst naar de middagen. Dankzij de flexibiliteit van de trainsters en inzet van ouders/commissieleden hebben de jeugdleden zo toch door kunnen trainen. Dames 1 is zelfs een paar keer vroeg in de ochtend gaan trainen, zodat zij ook deels door konden gaan.

Ook de periode dat er alleen buiten gesport mocht worden hebben we voor de jeugd gekeken wat buiten mogelijk was. Al was het alleen maar om samen te komen en te bewegen. Iets dat zo belangrijk is. We willen iedereen bedanken voor hun inzet, meedenken en flexibiliteit tijdens deze periode. Gelukkig is de competitie inmiddels weer van start gegaan en zijn de wedstrijden die ingehaald moeten worden inmiddels ingepland.

De jeugd zal de laatste thuisronde buiten spelen. Het is dan al Mei en we vinden het voor de jeugd fijn om buiten te kunnen spelen en daarnaast hopelijk ook voor het publiek om dit in het zonnetje te aanschouwen.
Elke vereniging mag hier zelf een keuze in maken, dus het kan zijn dat jullie bij de uitwedstrijden ook meerdere wedstrijden buiten spelen. Let hier goed op i.v.m. goed schoeisel, staat aangegeven in de handbalapp onder locatie (wanneer je op een wedstrijd klikt)

Volgens de wedstrijdkalender zal dan de buitencompetitie nog lopen van half mei t/m eind juni.
De F jeugd is inmiddels gegroeid naar 13 speelsters en er zijn nu 2 teams die samen de toernooitjes spelen. Zondag 13 maart spelen zij vanaf 13.50u in de Hertogshal een mini toernooi tegen de andere deelnemende verenigingen.

Dit is steeds met dezelfde verenigingen en iedereen komt 1 of 2 keer aan de beurt om dit thuis te organiseren. Leuke manier om deze jeugd op een speelse en ongedwongen manier te laten spelen/ontwikkelen. Kom gerust eens kijken.
Ook bij de E jeugd worden nog geen uitslagen en standen bijgehouden. Zij spelen wel op een groot veld, maar dan met 6 speelsters. Ook dit is inmiddels een grote groep meiden.

Bij de D jeugd merken we dat ze eigenlijk te hoog zijn ingedeeld. Dit nemen we mee richting de volgende competitie. Want alleen maar dik verliezen is niet leuk. De C jeugd is weer goed gestart na de stop. Ze wonnen nipt van Rijnstreek, ik begreep zelfs dat de winnende in de laatste seconden werd gescoord. Dat zijn de mooiste! Ze draaien lekker mee in de middenmoot. De B jeugd kampt momenteel met meerdere blessures en zat al krap in speelsters. Daarom is er na overleg met coaches en speelsters besloten dit team terug te trekken. Degene die wel kunnen spelen draaien nu mee bij de C jeugd. Vooraf aan de buitencompetitie kijken we opnieuw hoe het er voor staat.


Dames 1 staat momenteel 4e met 2 wedstrijden minder gespeeld. De komende weken staan belangrijke wedstrijden op het programma tegen de nummers 1, 2 en 3. De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 5 maart tegen Velo (de nr1) om 20.00u in de Hertogshal. Kom de dames gerust aanmoedigen en praat na onder het genot van een drankje in de kantine. Verder kunnen we melden dat de trainer van de dames, Stef Hoogendijk, ook voor komend seizoen bij de club blijft.

We krijgen verschillende mailtjes binnen van verenigingen over toernooitjes. We zullen waarschijnlijk deelnemen aan het toernooi bij KDO (zaterdag van Paasweekend), maar hierover later meer informatie via de nieuwsbrief.
Langzaamaan gaat alles weer open en kunnen we volgend jaar hopelijk een ‘normale’ competitie spelen.
We wensen iedereen weer veel sportplezier en geniet van alles wat weer kan!

Namens de handbalcommissie, Loes Verdel.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!