Alkmania – s.v. Roac in evenwicht

De wedstrijd Alkmania-s.v. Roac is geëindigd in een gelijkspel; 2-2. Een gelijkspel die gezien het wedstrijdbeeld misschien wel terecht was. Alkmania was over de gehele wedstrijd gezien gevaarlijker uit dode spelmomenten, terwijl Roac uit goede aanvallen een aantal keer in kansrijke positie kwam. Keeper Bob Brugman kon ondanks zijn blessure toch spelen, linksback Jacco den Hollander was afwezig vanwege koorts. Erik van Zeil was ook nog geblesseerd, waardoor Jeffrey de Haas als linksback kwam te spelen.

De wedstrijd begon dramatisch voor Roac. In de 4e minuut wist Alkmania met een goede aanval over rechts de Roac verdediging direct onder druk te zetten. Arjen van Leeuwen kwam goed voor zijn man Rob Opdam, maar werkte wel onbedoeld de bal in eigen doel. Een flinke domper, maar deze werd binnen een halve minuut alweer rechtgezet. Direct na de aftrap wist Thijs met een mooie crossball de bal bij de snelle Pascal de Jong te brengen die goed zijn lichaam gebruikte en met zijn linker de 1-1 binnen schoof. Roac begon meer druk te zetten en dat resulteerde in een aantal prima mogelijkheden. Thijs van Seggelen was tweemaal dichtbij een goal vanuit een vrije trap rond de 16 meter. Ook Pascal de Jong was dichtbij de 1-2. Alkmania bleef echter ook gevaarlijk uit de counter en de opgekomen Ruud Spring in ’t veld was dichtbij de 2-1, Bob Brugman keerde knap. In de 30e minuut kreeg Pascal de Jong de bal aangespeeld. Uit het niets viel hij geblesseerd neer; een zweepslag in zijn bovenbeen. Erg jammer, aangezien hij aan een goede reeks bezig was. Het zal wel enkele weken duren voordat hij weer fit is. Zijn invaller Mitchell Bakker wist vlak voor rust uit een corner de 2-1 binnen te knikken, de goed fluitende scheids had echter een overtreding geconstateerd en de goal werd afgekeurd.

Pascal de Jong (hier tegen MMO) was wederom belangrijk met de 1-1, jammer genoeg moest hij in de 30e minuut het veld verlaten wegens een blessure

Pascal de Jong (hier tegen MMO) was wederom belangrijk met de 1-1, jammer genoeg moest hij in de 30e minuut het veld verlaten wegens een blessure

In de tweede helft ging de strijd gelijk op. Roac kreeg een aantal kansen, maar Alkmania ook. Namens Roac was Mitchell Bakker dichtbij een goal door van dichtbij op Alkmania keepr Pjotr v/d Marel te schieten. Uit een corner was Dennis van Veen namens Alkmania gevaarlijk; zijn kopbal raakte het zijnet. In de 75e minuut kwam Alkmania invaller Lars Daams ten val door een tackel van een Roac verdediger. De scheidsrechter wees naar de stip; een penalty. Spits Rob Opdam wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal in de linkerhoek buiten het bereik van Bob Brugman. Wederom wist Roac deze achterstand snel recht te breien. Twee minuten later was het Joost van der Bosch die uit een knap opgezette aanval de 2-2 wist binnen te knikken. In de laatste 10 minuten waren er nog wat kansen voor beide ploegen, echter was een gelijkspel wel de terechte uitslag.

Optstelling: Bob Brugman, Perry van der Geest, Arjen van Leeuwen, Freek Heemskerk, Jeffrey de Haas (75. Mario van Duinen), Pascal de Jong (30. Mitchell Bakker), Dick Heemskerk, Ricardo Bakker (80. Mitchel Boere), Thijs van Seggelen, Loek de Blauw, Joost van der Bosch.

Overige uitslagen:
Bernardus – Soccer Boys 5-0
Nicolaas Boys – DSO 6-0
NSV’46 – Nieuwkoop 1-2
Floreant – MMO 3-2
Altior – Zoetermeer 1-2
Dosr – Stompwijk’92 3-2

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!