Bernardus steelt 3 punten op het Hertogspark

Op zaterdag 3 april heeft sv Roac zichzelf een hele slechte dienst bewezen door thuis te verliezen van Bernardus. Een verlies dat totaal niet nodig was geweest. Eerlijk is eerlijk, Bernardus begon veel beter en feller aan de wedstrijd en dat resulteerde in het eerste kwartier in maar liefts vijf corners voor Bernardus. De vijfde werd Roac fataal; deze vloeg er direct in en Roac keek geheel terecht tegen een achterstand aan. Roac schrok wakker en begon te eindelijk te voetballen. In de dertigste minuut resulteerde dat in de terechte gelijkmaker door de mee opgekomen laatste man Freek Heemskerk. Roac rook bloed en ging direct voor de voorsprong. Een aantal keer lukte dat aardig en kwam Roac er goed door, echter de schrensrechter van Bernardus wist hier keer op keer een stokje voor te steken. Door het aanvallende spel gaf Roac ruimte weg, en hier werd door Bernardus dankbaar gebruik van gemaakt. Het was John van Meeteren die in de 40e minuut de 1-2 aantekende vanuit de counter. Roac wist voor rust nog de gelijkmaker te maken. Joost van der Bosch rondde een goede aanval koeltjes af.

In de tweede helft ging Roac door met waar het mee voor rust mee gestopt was; aanvallen. Bernardus kon Roac alleen afstoppen door smerige en harde aftredingen. In de wetenschap dat de scheids deze overtredingen nauwelijks zou bestraffen werd het onnodig een zeer harde pot. een pot die zich geheel afspeelde op de helft van Bernardus. Kans op kans werd onbenut gelaten door de paarsen, en anders kon de Bernardus verdediging altijd nog rekenen op de assistent scheidsrechter. In de 80e minuut kon de scheidsrechter niet anders, een verdediger van Bernardus maakte een donkerrode overtreding op Thijs van Seggelen die gelukkig niks brak. Hier kreeg hij slechts geel voor, maar wel zijn tweede. Tegen tien man ging Roac nog meer druk zetten, maar het mocht niet baten. Tot overmaat van ramp wist Bernardus hun enige kans in de tweede helft wel te benutten. Bas van Heerdt rondde met zijn links in de korte hoek af vanuit wederom een counter.

Dit verlies mag Roac zichzelf verwijten. Wanneer je zelf de kansen niet benut zal je nooit winnen. Met een gelijkspel had Roac ook niks opgeschoten, maar een verlies komt wel erg hard aan. Ook omdat Dosr vandaag verloor had Roac nog kans kunnen maken voor directe promotie, nu zal het nog alle beentjes bij moeten zetten om de nacompetitie te kunnen halen.

Optelling: Thomas van der Poel, Perry van der Geest, Arjen van Leeuwen, Freek Heemskerk, Jacco den Hollander, Jeffrey de Haas (46. Ricardo Bakker), Mitchell Bakker (80. Mario van Duinen), Pascal de Jong, Thijs van Seggelen, Loek de Blauw, Joost van der Bosch.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!