Beste leden van ROAC,

Met dit bericht willen wij, de werkgroep vrijwilligers, jullie graag op de hoogte brengen van ons bestaan en van een aantal acties die komend jaar ondernomen zullen worden.

Wat is de ‘werkgroep vrijwilligers’ en waarom bestaat die?

Begin 2022 is de werkgroep vrijwilligers samengesteld door het bestuur van onze vereniging. De werkgroep heeft de opdracht gekregen om oplossingen te bedenken voor twee veelgehoorde opmerkingen:

  • ROAC kan alleen bestaan door vrijwilligers en op dit moment dragen niet alle (ouders van) leden een steentje bij.
  • Het ontbreekt aan centrale coördinatie: welke ondersteuning is er nodig, wie is er beschikbaar, welke kennis is er beschikbaar? Dat is nu niet altijd inzichtelijk.

Wat heeft de werkgroep tot nu toe gedaan?

Als eerste stap heeft de werkgroep bij de verschillende commissies nagevraagd welke taken er verricht worden en of er behoefte aan ondersteuning is. Dit overzicht is gepresenteerd tijdens de Vrijwilligers dag op 23 april 2022 en daar is aan de aanwezigen gevraagd om eventuele verdere taken toe te voegen.

Wat wil de werkgroep gaan doen?

Concreet is de ambitie om in de loop van 2022 een deel van de vrijwilligerstaken centraal en online te publiceren en om de leden uit te nodigen om zich in te schrijven op deze taken. Wij hopen  dat deze manier van werken inzicht zal geven in de vraag welke leden welke bijdrage leveren en welke leden eventueel nog benaderd zouden kunnen worden. Ook hopen we dat op deze manier het laagdrempeliger zal worden om incidenteel of structureel een vrijwilligerstaak te vervullen.

Komende zomer willen wij eerst gebruiken om te onderzoeken of de tool ‘vrijwilligers gezocht’ hier een geschikt middel voor kan zijn. Om dit te beoordelen willen we deze tool eerst gebruiken voor de verdeling van de bardiensten.

Na de zomer melden wij ons weer met een conclusie en verdere stappen. Mocht je in de tussentijd opmerkingen of ideeën hebben, laat het ons dan zeker weten.

Groeten,

De werkroep vrijwilligers

Saskia Wortman, Brigitte Koek, Olaf Koek, Bob Schakenbos, Daphne Bouwmeester, Matthijs Klapwijk

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!