Binnensport nieuwtjes

Kaag en Braassem Gym Cup

Zaterdag 9 april kon dan eindelijk weer een editie van de Kaag en Braassem cup plaatsvinden. Dit is een gymwedstrijd tussen verenigingen uit onze gemeente. Iedereen doet mee op zijn of haar eigen niveau. Na wekenlang oefenen was het dan eindelijk zover. Zeventien kinderen, waaronder voor het eerst bij ROAC vier jongens, hadden zich voor deze wedstrijd ingeschreven. Voor

16 kinderen was het voor het eerst, dat ze in wedstrijdverband hun oefeningen voor een echte jury mochten tonen. En wat hebben ze het goed gedaan. Ze hebben de vereniging goed vertegenwoordigd. Voor ieder kind was er een medaille en een diploma. Voor zes kinderen was er ook nog een podiumplaats: Milou en Leonore hebben een vierde plaats veroverd, Loïs en Bram een derde plaats, Simon een tweede plaats en voor Benjamin was er zelfs een eerste plaats.

Een speciaal woord van dank voor de trainster Caroline, die met hulp van Simone de kinderen heeft voorbereid op deze wedstrijd. Het was alle moeite zeker waard. Op naar volgend jaar.

Badminton

Bij de badminton-afdeling is de herencompetitie inmiddels afgelopen. De heren (waaronder ook nog twee jeugdleden) zijn op een respectabele derde plaats geëindigd. Door corona, ziektes en blessures hebben we een aantal keren een beroep moeten doen op invallers, waardoor we toch de competitie nog uit konden spelen zonder al te veel moeten verplaatsen.

De jeugdcompetitie is inmiddels ook begonnen. We zijn zeker tevreden over de eerste resultaten. We zien al vooruitgang in hun spel door het spelen van wedstrijden. Trainen is natuurlijk hartstikke leuk, maar het is nog veel leuker als je het geleerde in de praktijk kunt brengen.

Helaas moeten we het verder zonder onze trainer stellen. Vanwege gezondheidsproblemen kan Aad helaas geen training meer geven. We bedanken hem voor alles wat hij onze spelers in de loop van de afgelopen jaren heeft geleerd (ook bij BC Apollo was hij al onze trainer) en we zullen hem zeker missen.

Dat wil dus zeggen, dat we op zoek zijn naar een nieuwe trainer voor de badminton-afdeling. Mocht u iemand weten, houden we ons zeker aanbevolen. Voor nu zal Suus de jeugdtrainingen geven, waarvoor we haar ook dankbaar zijn.

De leden van de diverse binnensporten hebben inmiddels een mail gekregen met een overzicht van de lessen, die zullen uitvallen naar aanleiding van de komende feestdagen, vakanties en activiteiten. Heeft u deze niet gekregen, neem dan contact op via 

Met vriendelijke groet,

Angelique van den Berg, Commissie Binnensporten.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!