Cadeautjes nekken s.v. ROAC 1

Uit bij de kersverse koploper Assendelft (op verliespunten) heeft ROAC met 3-1 verloren. Aan alle drie de tegendoelpunten ging een persoonlijke fout vooraf waardoor de thuisploeg in de tweede helft de overwinning min of meer in de schoot geworpen kreeg.

Want op de eerste tien minuten na ging de eerste helft gelijk op. De eerste kans was voor de Assendelft, maar Rick Neele schoot ruim naast. Enkele minuten later viel de openingstreffer alsnog. Wederom ging het mis bij een corner, waardoor Robin Heerle vogeltje vrij de bal mocht aannemen en binnenwerken: 1-0. Al snel kwam ROAC op gelijke hoogte. Een steekbal van Loek van As werd door iedereen en alles verkeerd geinterpreteerd, behalve door Djimmy Wagter. De spits kwam schoof vervolgens koeltjes raak in de korte hoek: 1-1.

Het bleek voor ROAC het startsein om het spel meer naar zich toe te trekken. Het leverde nog één goede kans op, maar het schot van Van As werd door geblokt door een hand van een verdediger. Referee Karagantcheff vond het niet genoeg voor een penalty.

In de tweede helft kwam ROAC goed uit de startblokken en domineerde het tien minuten lang waarin Assendelft onzichtbaar leek. Tot de 55e minuut waar ROAC Assendelft in het zadel hielp. Een te korte terugspeelbal werd prooi voor Jimmy Glas en oog-in-oog met Dammes van der Poel maakte hij geen fout: 2-1. Toen vijf minuten later ook de 3-1 viel na defensief geschutter was het gedaan. Assendelft leefde compleet op en ging een kwartier lang op zoek naar meer treffers die mede door de paal en de lat niet meer zouden vallen. ROAC wist ook niet meer gevaarlijk in het slotoffensief, waardoor een nieuwe nederlaag geslikt moest worden.

Wederom bleef ROAC met een bittere nasmaak over, want ook in Assendelft was een beter resultaat mogelijk geweest. Komende week speelt ROAC bij AFC ’34, de huidige nummer drie. Het zal wederom weer zware dobber worden, maar wie weet kunnen de Rippers voor een stuntje zorgen.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer (80. Joost van der Geest), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Loek van As; Kevin de Jong (57. Thijs van Seggelen), Jeffrey de Haas, Sam van der Geest, Wessel van der Poel; Djimmy Wagter (80. Joep Straathof), Bart Hogenboom.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!