Column van Pom

De maximumsnelheid op de snelwegen gaat terug naar 100 kilometer per uur. Iedereen in paniek. Ik snap niet waar men zich druk om maakt. Je staat in Nederland toch alleen maar in de file!

Sinterklaas is ook weer voorbij. Geen zwarte Piet meer, maar dan wel weer ‘Black Friday’. Racisme kan echt absoluut niet, maar ik ben toch bang dat sommige culturen voor zichzelf toch een slachtofferrol op zullen eisen. Vroeger zongen wij op school het liedje: ‘Afrikaantje zo zwart als roet, ging eens wandelen zonder hoed. De zon scheen op zijn bolletje, want hij had geen parasolletje’. Ja mensen, tijden veranderen.

Dan het voetbal. Over de VAR zal ik deze keer geen woorden meer vuil maken. Wat ik al eerder heb gezegd, zeggen de ‘wijze mannen’ nu ook. Het belooft een mooie voetbalzomer te worden met het Nederlands Elftal. Lekker veel voetbal voor de liefhebbers.

Nog even lachen. Meneer Jansen kan niet slapen, omdat de buren een feestje geven. Tevergeefs staat hij urenlang op de muur te bonken. De volgende middag komt hij de buurman tegen. ‘Zeg, heb jij me vannacht niet op de muur horen bonken?’ Waarop de buurman antwoordt: ‘Geeft niet hoor! Wij hadden toch een feestje!’

Een Belg komt bij de Blokker en ziet een thermofles staan. Hij vraagt de verkoopster wat het is. ‘Nou’ zegt de verkoopster. ‘Alles wat je hier warm in stopt blijft warm en alles wat je er koud in stopt blijft koud’. Terug in België neemt hij de thermosfles mee naar zijn werk. Zijn collega’s vragen hem: ‘Wat is dat?’ ‘Dit product komt uit Nederland en is revolutionair. Alles wat je er warm in stopt blijft warm en alles wat er koud in gaat blijft ook koud.’ Dan vraagt een collega: “Wat heb je er nu inzitten dan?’ ‘Nu 2 kopjes koffie en een Magnum.’

Nou dit was het weer. Rest mij nog iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Groet ‘Pom’

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!