Corona maatregelen op de accommodatie van sv ROAC en in de Hertogshal vanaf 16 maart 2021

1. Alle wedstrijdactiviteiten in competitieverband voor zowel senioren als junioren sporters zijn stil gelegd.
  2. De Hertogshal is gesloten, dat geldt ook voor de biljartzaal, er mag binnen niet worden gesport.
  3. Er kan onder voorwaarden buiten worden getraind:
    • Voor de jeugd en voor senioren onder 27 jaar op de gebruikelijke wijze, met dien verstande dat op het handbalveld, het trainingsveld en op het kunstgrasveld niet meer dan maximaal 30 personen tegelijk  aanwezig mogen zijn;
    • Voor senioren boven 27 jaar geldt naast de restrictie van bovengenoemde 30 personen, dat er in groepjes van maximaal 4 personen die minimaal 1,5 meter afstand houden, kan worden getraind. Tijdens de training wisselen deze groepjes van 4 personen niet van samenstelling.
    • Er kunnen door teams bestaande uit spelers onder 27 jaar in verenigingsverband onderling wedstrijden worden gespeeld. Initiatieven daarvoor lopen via de wedstrijdsecretarissen van de jeugd en seniorenafdelingen van de verschillende sportcommissies binnen de vereniging.
  4. De looppaden op het sportpark zijn aangeven. Iedereen houdt rechts, dat is het uitgangspunt. Met pijlen zijn de routes naar de velden, het clubhuis en de sporthal aangegeven.
  5. Iedereen houdt 1,5 meter afstand.
  6. Bij gezondheidsklachten in de vorm van verkoudheid, grieperigheid, koorts en hoesten blijft men thuis en wordt toegang tot het sportcomplex geweigerd.
  7. Bij de entree van alle sportvelden zijn dispensers geplaatst. Iedereen dient voorafgaand aan de entree van de accommodatie en bij het verlaten van de accommodatie zijn handen te desinfecteren.
  8. Toeschouwers zijn bij trainingen niet toegestaan, dat geldt dus ook voor ouders van jeugdleden bij trainingen van de jeugd.
  9. Ouders mogen hun jonge kinderen begeleiden naar de entree van het trainingsveld. Nadat hun kind op het veld is of de hal is binnen gegaan, vertrekken ouders van het sportpark.
  10. De kantinefunctie van het clubhuis is tot nader orde gesloten.
  11. In het clubhuis kunnen commissies wel vergaderen mits aan de overheidsvoorschriften wordt voldaan.
  12. Er zijn géén kleedkamers beschikbaar, er kan dus ook niet worden gedoucht.

Daarnaast gaan wij uit van ieders eigen verantwoordelijkheid om het virus niet verder te verspreiden en er daarmee aan bij te dragen dat we met elkaar kunnen blijven sporten.

Dat ‘kunnen sporten’ is belangrijk, zeker in deze periode waarin wij nauwelijks kunnen bewegen. Echter bij de trainingen van senioren vragen de voorwaarden waaronder dit kan, veel van de creativiteit van de trainers. Wij gaan er vanuit dat onze leden en de trainers in goed overleg, afspraken maken over de wijze waarop de belangrijkste verenigingsactiviteit ‘SPORTEN’ zoveel mogelijk op verantwoorde wijze doorgang kan vinden.

Het bestuur van s.v. ROAC