Corona maatregelen op de accommodatie van sv ROAC en in de Hertogshal vanaf 15 oktober 2020

1. Met ingang van heden zijn alle wedstrijdactiviteiten in competitieverband voor zowel senioren als junioren sporters stil gelegd.
  2. Er kan onder voorwaarden worden getraind:
  3. Voor de jeugd op de gebruikelijke wijze, met dien verstande dat op het trainingsveld, het kunstgrasveld en in de Hertogshal niet meer dan maximaal 30 personen tegelijk  aanwezig mogen zijn;
  4. Voor senioren geldt naast de restrictie van bovengenoemde 30 personen, dat er in groepjes van maximaal 4 personen die minimaal 1,5 meter afstand houden, kan worden getraind.
  5. De looppaden op het sportpark zijn aangeven. Iedereen houdt rechts, dat is het uitgangspunt. Met pijlen zijn de routes naar de velden, het clubhuis en de sporthal aangegeven.
  6. Iedereen houdt 1,5 meter afstand.
  7. Bij gezondheidsklachten in de vorm van verkoudheid, grieperigheid, koorts en hoesten blijft men thuis en wordt toegang tot het sportcomplex geweigerd.
  8. Bij de entree van alle sportvelden, de sporthal, de biljartzaal en het clubhuis zijn dispensers geplaatst. Iedereen dient voorafgaand aan de entree van de accommodatie en bij het verlaten van de accommodatie zijn handen te desinfecteren.
  9. Toeschouwers zijn bij trainingen niet toegestaan, dat geldt dus ook voor ouders van jeugdleden bij trainingen van de jeugd.
  10. Ouders mogen hun jonge kinderen begeleiden naar de entree van de sporthal of het trainingsveld. Nadat hun kind op het veld is of de hal is binnen gegaan, vertrekken ouders van het sportpark.
  11. De kantinefunctie van het clubhuis is tot nader orde gesloten.
  12. In het clubhuis kunnen commissies wel vergaderen mits aan de overheidsvoorschriften wordt voldaan.
  13. Er zijn géén kleedkamers beschikbaar, er kan dus ook niet worden gedoucht. Voor de gymnastieklessen van de basisschool zijn wel kleedkamers beschikbaar.

Wij realiseren dat het er allemaal niet gezelliger op wordt, maar wensen ons in het maatschappelijk belang te houden aan de door de overheid voorgeschreven maatregelen.

Daarnaast gaan wij uit van ieders eigen verantwoordelijkheid om het virus niet verder te verspreiden en er daarmee aan bij te dragen dat we met elkaar kunnen blijven sporten.

Dat ‘kunnen sporten’ is belangrijk, zeker in deze periode waarin wij nauwelijks kunnen bewegen. Echter bij de trainingen van senioren vragen de voorwaarden waaronder dit kan, veel van de creativiteit van de trainers. Wij gaan er vanuit dat onze leden en de trainers in goed overleg, afspraken maken over de wijze waarop de belangrijkste verenigingsactiviteit ‘SPORTEN’ zoveel mogelijk op verantwoorde wijze doorgang kan vinden.

Het bestuur van s.v. ROAC