Corona maatregelen op en rond het Hertogspark en de Hertogshal bij de start van het nieuwe seizoen

Corona maatregelen op de accommodatie van sv ROAC en in de Hertogshal bij de start van het sportseizoen 2020 – 2021. Deze maatregelen kunnen worden aangepast als de maatschappelijke of lokale situatie daarom vraagt.

 1. De looppaden op het sportpark en in het clubhuis zijn aangeven. Iedereen houdt rechts, dat is het uitgangspunt. Met pijlen zijn de routes naar de velden, het clubhuis en de sporthal aangegeven.
 2. Iedereen houdt 1,5 meter afstand.
 3. Bij gezondheidsklachten in de vorm van verkoudheid, grieperigheid, koorts en hoesten blijft men thuis en wordt toegang tot het sportcomplex geweigerd.
 4. Bij de entree van alle sportvelden, de sporthal, de biljartzaal en het clubhuis zijn dispensers geplaatst. Iedereen dient voorafgaand aan de entree van de accommodatie en bij het verlaten van de accommodatie zijn handen te desinfecteren.
 5. De zitplaatsen op de tribunes (zowel in de sporthal als op het hoofdveld) zijn op 1,5 meter gemarkeerd. Deze zitplaatsen zijn in eerste instantie beschikbaar voor personen met een fysieke beperking en in voorkomende gevallen voor journalisten. In de sporthal geldt dat de tribune de enige mogelijkheid is om wedstrijden bij te wonen.
 6. Rond het hoofdveld kunnen maximaal 250 personen een staan/zitplaats krijgen, langs het kunstgrasveld maximaal 100, in de sporthal 30 en in het clubhuis 60 (inclusief het terras).
 7. Ook in de rookruimte dient 1,5 meter afstand te worden gehouden. Dat betekent dat er maximaal twee personen tegelijk in die ruimte aanwezig kunnen zijn.
 8. Bij binnenkomst in het clubhuis vindt registratie plaats in verband met eventueel noodzakelijk bron- en contactonderzoek. Indien meer dan 60 personen binnen zijn en het clubhuis dus vol is, dient men te wachten.
 9. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen vrij op de accommodatie bewegen en behoeven niet geregistreerd te worden.
 10. Contactgegevens worden na veertien dagen vernietigd.
 11. In het clubhuis wordt niet met stoelen geschoven, iedereen neemt een zitplaats, er wordt niet gestaan en na het kopen van een consumptie wordt de bar direct vrij gemaakt voor andere gasten.
 12. Ook op het terras zijn zitplaatsen gecreëerd, ook die zitplaatsen worden niet verplaatst.
 13. Er zijn géén kleedkamers beschikbaar voor bezoekende teams.
 14. Tijdens de rust van wedstrijden wordt op het sportveld gezorgd voor thee of iets fris.
 15. Uitgezonderd voor ROAC selectieteams, dames senioren, MO 15 en JO 19, blijven kleedkamers gesloten. Alle teams van ROAC (met uitzondering van selectieteams, dames senioren, MO 15 en JO 19) komen evenals bezoekers omgekleed naar het sportcomplex, spelen hun wedstrijd en vertrekken weer in trainingspak. Dat geldt eveneens voor trainingsbijeenkomsten.
 16. Voor scheidsrechters en assistenten die zijn aangesteld door de sportbonden is kleedruimte beschikbaar.
 17. Bezoekende verenigingen wordt verzocht voorafgaand aan de wedstrijd een lijst toe te sturen van maximaal 30 personen (inclusief spelers, staf en eventuele bestuur vertegenwoordigers) met daarin vermeld naam, e-mailadres en telefoonnummer.
 18. Waardevolle spullen kunnen voor aanvang van een wedstrijd worden opgeborgen in een afsluitbaar kluisje.
 19. De bestuurskamer is alleen toegankelijk voor door de sportbonden aangestelde scheidsrechters en eventuele assistenten.
 20. Eigen leden die thuiswedstrijden willen bezoeken van het eerste heren voetbalelftal dienen zich voorafgaand aan de wedstrijd digitaal aan te melden. Informatie daarover is voorafgaand aan iedere wedstrijd te vinden op de website.
 21. Bij vervoer naar uitwedstrijden adviseren wij onze leden om in de auto’s een mondkapje te dragen.
 22. Bij uitwedstrijden passen de teams van s.v. ROAC zich aan, aan de maatregelen van de sportvereniging die wordt bezocht. Als niets anders wordt vermeld gaan teams van ROAC in wedstrijd kleding naar uitwedstrijden.
 23. Op het complex zijn Corona coördinatoren aanwezig, hun aanwijzingen dienen opgevolgd te worden, zij kunnen namens het bestuur personen de toegang tot de accommodatie weigeren indien er te grote aantallen personen aanwezig zijn of bij niet aangepast gedrag.

Wij realiseren ons dat het er allemaal niet gezelliger op wordt, maar wensen ons in het maatschappelijk belang te houden aan de door de overheid voorgeschreven maatregelen.

Daarnaast gaan wij uit van ieders eigen verantwoordelijkheid om het virus niet verder te verspreiden en er daarmee aan bij te dragen dat we met elkaar kunnen blijven sporten. Iets wat we de afgelopen vijf maanden met elkaar enorm hebben gemist.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!