D1 met goed gevoel de winterstop in

Op 12 december traden de mannen van de D1 aan tegen de D1 van SJZ. Geen onbekende tegenstander. Ze hadden er al een keer eerder tegen gespeeld en sommigen zitten tegenwoordig op de middelbare bij elkaar in de klas. Aangezien de vorige wedstrijd nipt (en onterecht) verloren werd met 1-2 waren de mannen van ROAC er op gebrand om deze pot te winnen. Ze wilden op school niet nóg een keer worden uitgelachen!

Vanaf de eerste minuut werd er dan ook volop gestreden door ROAC, iets waaraan het de laatste paar wedstrijden bij enkelen nog wel een beetje ontbrak. Er werd vroeg druk gezet en al snel was er een uitbraak over links via Okke. Met een afgemeten voorzet bereikte hij Mathijs die de bal tegen de keeper knalde, waarna Okke de rebound zelf hard tegen de touwen schoot! Helaas gooide de grensrechter met een vlagsignaal roet in het eten… Buitenspel.

Jammer van deze tegenslag, maar de bedoeling van ROAC was wel duidelijk. Wij gaan hier winnen!!!

De gehele eerste helft was ROAC de bovenliggende partij, maar met enkele gevaarlijke uitbraken van SJZ hielden de begeleiders en supporters toch hun hart vast. De ruststand was uiteindelijk 0-0.

De tweede helft gingen onze jongens onverschrokken door met hun doel. Scoren! En ja hoor, daar was die dan! Uit een corner van Mathijs kwam de bal op het hoofd van Arjen (toch zeker niet de langste van het veld!) die de keeper kansloos liet. 0-1 !!!

En nog was het niet genoeg voor de mannen. Continu werd de aanval gezocht en achterin bleef de verdediging keurig overeind. SJZ nam iets meer risico waardoor onze voorwaartsen wat meer ruimte kregen. En na een mooie aanval werd de bal op Okke gespeeld. Die kapte zijn tegenstander keurig uit en wist de bal in de verre hoek te plaatsen. 0-2 !!!

Dit was voor SJZ het signaal om volop in de aanval te gaan. Bram kwam nog met een mooie snelle actie alleen voor de keeper, maar helaas kwam de keeper goed uit zijn doel en hield het schot tegen. (Helaas, want die zit bij hem in de klas)

Ondanks het goede spel van onze verdediging kon SJZ vijf minuten voor tijd dan toch de aansluitingstreffer maken. 1-2. Spannende minuten braken nog aan maar hierin was toch nog de grootste kans voor ROAC. Alleen voor de keeper kon (de uitstekend spelende) Daan echter niet genoeg kracht achter het schot brengen en bracht de keeper redding.

De eindstand was uiteindelijk 1-2. Een mooie overwinning voor de D1, dat met een goed gevoel de winterstop in kan. Alle jongens lieten zich van hun goede kant zien en er werd positief gevoetbald. Ze zullen de tweede helft van de competitie echter wel met dezelfde instelling als vandaag moeten spelen!

En sommige jongens kunnen weer met een goed gevoel naar school gaan. Hun beurt om te lachen!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!