Derby eindigt in gelijkspel

De derby tussen ROAC en DOSR is geëindigd in een 0-0-gelijkspel. Anders dan de uitslag doet vermoeden, was het zeker niet bloedeloos. Wanneer beide ploegen wat scherper waren geweest in de afronding had het zomaar 3-3 kunnen worden.

De start was voor de bezoekers. Sow Alegi was direct dreigend maar kwam een teen tekort om af te drukken. Na nog wat speldenprikjes van DOSR nam ROAC het initiatief over, Djimmy Wagter zijn volley ging naast. Vlak voor rust was Sam van der Geest het dichtstbij de openingstreffer. Na een prima aanval belandde zijn schot op de binnenkant paal en in de rebound kwam Martijn van Trigt net niet lekker uit.

Na de theepauze was het DOSR direct met een grote kans. Dammes van der Poel kon redding brengen op een matig ingekopte bal van Julien Dobbe. ROAC deed wat terug door kansen voor Dick Heemskerk en vooral voor Van der Geest. De middenvelder schoot op de Veense doelman en kopte even later recht in zijn handen.

Nog steeds geen doelpunten, maar het bleef een boeiende pot voetbal. Ook Dave Fennes kreeg een mogelijkheid, maar schoot hard voorlangs. Ondertussen hadden beide trainers wat vers bloed in gebracht en was Loek van der Star  nog tweemaal dichtbij de 1-0. De eerste kans kreeg hij na een weergaloze actie van Van Trigt, maar ging net voorlangs. Bij de tweede mogelijkheid kreeg Van der Star zijn been niet goed achter de bal.

In de absolute slotfase kregen beide teams nog een prima mogelijkheid, maar de goal zou niet meer vallen. Zodoende eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en daar konden beide ploegen mee leven. Ook het aanwezige publiek kon de wedstrijd waarderen en trakteerde de spelers na afloop op een applaus.

Na de wedstrijd werd het nog lang heel gezellig. Het blijft uniek hoeveel volk deze derby altijd weer op de been brengt. Het weer zat natuurlijk ook mee en de ‘Supporters van ROAC’ hadden na afloop veel activiteiten georganiseerd. Het liet maar weer eens zien dat zondagvoetbal bij dit soort dorpsclubs alles behalve dood is.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Rudolf Bax (83. Loek van As), Jeffrey de Haas, Sam van der Geest; Djimmy Wagter (76. Loek van der Star), Dick Heemskerk, Martijn van Trigt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!