Derde 3-0-thuiswinst op een rij voor s.v. ROAC 1

ROAC heeft voor een stuntje gezorgd door titelkandidaat TAC’90 (zo) hun grootste nederlaag van het seizoen te bezorgen. De Rippers gingen furieus van start en kwamen binnen twintig minuten spelen op een 3-0-voorsprong. Door als team keihard te werken wist ROAC deze 3-0-voorsprong vast te houden tot de 90e minuut.

Voorafgaand wist ROAC dat het een lastige middag zou worden zonder de geschorste Dick Heemskerk. In de uitwedstrijd (5-3-verlies) was al gebleken dat TAC’90 over enkele aanvallers beschikt die een aantal niveautjes hoger niet zouden misstaan. Vandaar dat de kersverse spelersmakelaar Peter R. de Vries dit seizoen al bij TAC’90 werd geconstateerd om één van deze getalenteerde voetballers aan zijn klantenbestand toe te voegen. Echter bleek in de eerste ontmoeting ook dat de verdediging van de Haagse club niet helemaal waterdicht is.

Na drie minuten spelen was ROAC al tweemaal dubieus afgevlagd door de Haagse grensrechter nadat de Ripse aanvallers zich van de verdedigers wisten te ontdoen, maar er lagen dus mogelijkheden. Na vijf minuten was het wel raak. Thijs van Seggelen wist Martijn van Trigt te bereiken. Van Trigt was sneller dan de Haagse goalie en met een lobje zette hij de 1-0 op het scorebord.

Na twaalf minuten spelen stond het zelfs 2-0 voor de thuisploeg. Cedric den Dekker schakelde snel en wist met een prima bal Van Trigt te bereiken. De aanvaller omspeelde zijn directe tegenstander en schoof koeltjes binnen. Ondertussen leek TAC’90 wakker geschrokken en kwam ROAC een aantal maal goed weg. Bob Brugman en zijn verdedigers hielden met pijn en moeite het doel schoon op inzetten van Rafik El Osrouti en Bektas Umit. Ondertussen deed ROAC er voorin nog een schepje bovenop. Van Seggelen werd gelanceerd en leek buitenspel te staan. De referee besloot echter de steevast vlaggende grensrechter te negeren waardoor de ex-speler van Noordwijk zijn zevende goal van het seizoen kon maken.

Na de 3-0 werd het slordiger bij de thuisploeg. TAC’90 drong aan, maar vooral Floris Hupkes beleefde namens de thuisploeg een topmiddag. Zijn tegenstander El Osrouti kon nauwelijks loskomen van directe bewaker en El Osrouti kon daarom ook nauwelijks gevaar stichten. Derhalve bleef het 3-0 tot aan de rust.

Na de theepauze startte ROAC onrustig, maar hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe meer controle de Rippers kregen over het spel. TAC’90 kreeg wat goede kansen om zichzelf terug in de wedstrijd te brengen, maar het bleek niet hun middag. Ze misten de overtuiging om zich terug in de wedstrijd te knokken. Aan de overkant kregen vooral Van Trigt en de ingevallen Ricardo Bakker grote kansen om de score uit te breiden. Dat gebeurde echter niet waardoor er na negentig minuten spelen nog steeds 3-0 op het scorebord stond.

Achteraf bleek hoe belangrijk de overwinning was voor ROAC. Vrijwel alle concurrenten, die net als ROAC afstand proberen te nemen van de degradatiestreep, pakten ook punten. ROAC staat momenteel zevende, maar staat slechts drie punten los van de streep. De strijd tegen degradatie is daarom nog lang niet gestreden. Volgende week gaat ROAC weer proberen te stunten wanneer de uitwedstrijd bij nummer twee Wilhelmus op het programma staat.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Jeffrey de Haas, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Cedric den Dekker, Sam van der Geest, Thijs van Seggelen, Loek van der Star (84. Jacco den Hollander); Martijn van Trigt (81. Ricardo Bakker), Pascal de Jong (67. Loek van As).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!