Derde gelijkspel op rij voor s.v. ROAC 1

Vorig seizoen speelde ROAC maar liefst tien keer 1-1. Als ROAC dit seizoen op deze wijze verder gaat zullen de Rippers dat record gaan verbreken, want van de vier wedstrijden speelden de Rippers drie keer 1-1 gelijk.

Zo ook afgelopen zondag tegen Rood Wit W. De Brabanders hadden de reis afgelegd in de spelersbus van NAC Breda waar zij een samenwerking mee hebben. Die 1,5 uur in de bus waren ze niet van plan om voor niets af te leggen. Zeker niet nadat ze de smaak te pakken hadden na de afgetekende 4-0-winstpartij van afgelopen zondag op Hillegersberg.

Tegen ROAC begonnen ze feller dan de thuisploeg en daardoor waren ze ook gevaarlijker. ROAC was niet scherp en daardoor ontstond ook de grootste kans van de eerste helft. Matig ingrijpen en wegwerken bracht Molenaar in stelling om af te drukken. Te gehaast schoot hij over. Voor de rest viel er weinig te beleven qua veldspel.

Dat leek zich de tweede helft voort te zetten. Tot de 58e minuut toen de wedstrijd werd opengebroken. Even daarvoor was Rood Wit al dichtbij de openingstreffer, maar een paar minuten later was het wel raak. Floris Hupkes verslikte zich op zijn eigen achterlijn, waardoor de bal voor kon worden gegeven. Boudouch reageerde attenter dan zijn tegenstanders en schoof na een knappe aanname droog raak: 0-1.

Het leek alsof ROAC de tegentreffer nodig had om wakker te worden geschud, want na de 0-1 begon ROAC wel duels te winnen. In de 70e minuut had ROAC deze opleving al moeten belonen toen Sam van der Geest na een voorzet van Yoek Bentvelzen van dichtbij raakprikte. Volgens de Rippers was de bal minimaal een cm of twintig over de doellijn voordat Millenaar redding bracht. Voor referee Koene onmogelijk waarneembaar, waardoor hem niets viel te verwijten. In de rebound die volgde had Djimmy Wagter van dichtbij alsnog raak moeten prikken, maar schoot wild over.

Door de extra risico’s die ROAC nam kreeg Rood Wit meer ruimte voor de counter, maar profiteerde zij niet. Wel profiteerden de Brabanders toen Molenaar mocht blijven staan nadat hij natrapte. Ook dit gebeurde buiten het zicht van referee Koene. De technische staf van Rood Wit koos eieren voor haar geld en wisselde direct.

In de 82e minuut werd ROAC alsnog beloond voor haar veerkracht. De ingevallen Cedric den Dekker bediende Bentvelzen die op zijn beurt Van der Geest in stelling bracht om de gelijkmaker binnen te trappen: 1-1.

De laatste tien minuten ging het alle kanten op. ROAC probeerde nog door te drukken en Rood Wit loerde op de counter. Beide ploegen kregen nog een kans op de winnende, maar het zou bij 1-1 blijven.

Uiteindelijk een eindstand waar ook de bezoekers mee konden leven. Getuige ook het kleine feestje wat na afloop in de kantine werd ingezet door de gasten.

Na vier wedstrijden blijft ROAC ongeslagen. Ruim een uur was het echt ondermaats wat ROAC liet zien, dus dan is een puntje misschien wel het hoogst haalbare. Toch had ROAC op een betere dag in staat moeten zijn om twee punten meer over te houden aan dit treffen. Desondanks zal ROAC met vertrouwen de reis richting Vlissingen gaan afleggen volgende week.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Kevin de Jong (65. Cedric den Dekker), Jeffrey de Haas, Sam van der Geest; Thijs van Seggelen (60. Bart Hogenboom), Yoek Bentvelzen, Djimmy Wagter.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!