Derde nederlaag op rij voor s.v. ROAC 1

De hervatting van de competitie na de winterstop is vooralsnog geen succes voor het vlaggenschip. Na eerdere nederlagen tegen Spartaan ’20 en Olympia kon ROAC ook tegen Vlissingen geen resultaat binnenslepen. Er werd met 0-1 verloren.

Ondanks de harde wind en de regen wilde de Rippers graag spelen tegen Vlissingen. Uit in Zeeland was ROAC negentig minuten lang van het kastje naar de muur gestuurd, dus alle omstandigheden om de gasten het voetballen zo lastig mogelijk te maken waren mooi meegenomen. Daarnaast had Vlissingen een waslijst aan afwezigen door blessures en schorsingen. het leek een ideaal moment om Vlissingen te treffen.

In de praktijk viel dat in de eerste helft flink tegen. Gesteund door de harde wind speelde het spel zich voornamelijk af op de speelhelft van ROAC. Voetballend was Vlissingen wat minder dan in de heenwedstrijd, maar nog steeds goed genoeg om ROAC onder druk te houden. Met wat schoten uit de tweede linie en met wat corners werd ROAC-goalie Dammes van der Poel getest. In de 30e minuut kwam Vlissingen terecht op voorsprong. Thomas de Rijke werd weggestoken en rondde bekwaam af. Aanvallend wist ROAC niets te brengen en overal op het veld leken de Rippers een stapje te laat.

Hoe anders was de tweede helft, waarin ROAC vrijwel alle duels wist te winnen. Met oppertunistisch spel en de wind in de rug werd Vlissingen nu teruggedrongen. Al bleef het oppassen voor de counters van de gasten. Toch had een Rips doelpunt, en daarmee een resultaat, verdiend geweest. Loek van As kreeg twee grote kansen, maar de grootste kans zou een kwartier voor tijd komen toen ROAC mocht aanleggen vanaf elf meter na een handsbal. Van der Poel ging voor zijn derde van het seizoen, maar zag zijn inzet gekeerd worden.

Ook de sterk ingevallen Martijn van Trigt had met enkele scherpe pogingen in de slotfase de gelijkmaker op zijn schoen. Maar de nationale doelman van Aruba, Matthew Lentink, hield zijn ploeg met knappe reddingen op de been. Daarmee sleepte hij een driepunter binnen voor zijn ploeg die er inmiddels helemaal doorheen zat.

Over twee weken gaat ROAC opnieuw op zoek naar het eerste resultaat van 2020. Dat moet dan bij koploper TOGB gaan gebeuren.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Loek van As, Jeffrey de Haas, Sam van der Geest; Thijs van Seggelen (60. Dick Heemskerk), Yoek Bentvelzen (73. Martijn van Trigt), Djimmy Wagter.

Deel dit bericht

Eén reactie op “Derde nederlaag op rij voor s.v. ROAC 1”

  • sjors straathof schreef:

    Komt goed mannen, met zoveel kwaliteit en jullie prima instelling gaan er nog wel degelijk genoeg punten gepakt worden! Go go go

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!