Dikke nederlaag voor s.v. ROAC 1 in Amsterdam

De wedstrijd van ROAC bij subtopper AGB is uitgelopen in een fiasco. De thuisploeg scoorde een half dozijn treffers, terwijl ROAC daar nauwelijks tot niets tegen in wist te brengen: 6-0.

Dat ROAC er niets in tegen wist te brengen was overigens niet helemaal waar, want 2 van de 6 treffers werden gemaakt door spelers van ROAC. De 2-0 werd onnodig en ongelukkig door Wessel van der Poel in eigen goal gekopt en Jim van der Meer was met eveneens een ongelukkig eigen doelpunt verantwoordelijk voor de 5-0. Ook de 4-0 vlak na rust werd zodanig beroerd door een ROAC’er, waardoor Dammes van der Poel kansloos werd om een redding te verrichten.

Noem het pech, maar ROAC maakte simpelweg geen aanspraak op een resultaat. Daarvoor miste de Ripse ploeg het vuur en de wil. Het gehavende ROAC (o.a. Sam van der Geest, Freek Heemskerk, Floris Hupkes, Kevin de Jong en Djimmy Wagter waren niet inzetbaar) begon overigens best aardig aan het duel. Na een vlotte aanval kreeg Casper van der Heijden zelfs een uitgelezen mogelijkheid om de bezoekers op voorsprong te zetten.

Na twintig minuten kreeg ROAC een penalty tegen na, wederom, een ongelukkige hansbal van Thijs van Seggelen. Dammes van der Poel maakt de penalty echter fraai onschadelijk, maar in de nastoot werd het leer van grote afstand alsnog in het doel gewerkt: 1-0. Na het eigen doelpunt werd op zeer fraaie wijze nog voor rust de derde treffer binnen gevolleerd: 3-0.

Nadat ook de 4-0 en 5-0 met Ripse medewerking tot stand kwamen viel in de 70e minuut de 6-0. In de slotfase nam AGB gas terug en kreeg ROAC weer het initiatief, maar een eretreffer was ROAC niet gegund. Wel mochten Rick van der Geest en Bram Wortman hun officiele debuut in het eerste maken.

De komende week zullen de wonden gelikt worden om komende zondag weer de strijd aan te gaan op eigen veld tegen Uitgeest. ROAC heeft eerder aangetoond vrij snel te kunnen herstellen na een zeperd en dat zal ook nodig zijn om een resultaat te boeken.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer (74. Rick van der Geest); Jacco den Hollander, Mitchel Boere, Jay Koek, Loek van As; Wessel van der Poel (74. Bram Wortman), Jeffrey de Haas, Thijs van Seggelen; Bart Hogenboom, Casper van der Heijden (82. Rutger van der Geest).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!