Driemaal is scheepsrecht voor Wilhelmus 1

ROAC is er niet in geslaagd om Wilhelmus drie keer in één seizoen te verslaan. Gisteren kwamen de Rippers op het eigen Hertogspark overigens niet eens in de buurt van een mooi resultaat, daarvoor speelde ROAC simpelweg niet goed genoeg. De Voorburgers wonnen dan ook vrij overtuigend met 0-3.

Wat exact de reden was voor het povere optreden van ROAC blijft gissen, maar al vrij snel in de wedstrijd werd duidelijk dat Wilhelmus de overhand zou krijgen. Met fel en gretig spel trok Wilhelmus ten aanval en de Rippers moesten alle zeilen bijzetten om het doel schoon te houden. Dat lukte in de eerste helft nog wel, door veel vlieg- en kunstwerk.

Hoewel ROAC in de eerste helft geen één goede aanval wist te creëren, kreeg het wel twee grote kansen voorgeschoteld. In de vijfde minuut mocht Pascal de Jong aanleggen toen de Voorburgse goalie de mist in was gegaan. Het schot van De Jong  miste echter overtuiging, waardoor een verdediger de bal gemakkelijk van de lijn kon schieten. De andere grote kans was voor Martijn van Trigt. Van Trigt raakte de bal echter niet goed. Het zou ook niet terecht geweest zijn als ROAC op voorsprong was gekomen, Wilhelmus was gewoon beter.

In de tweede helft leefde ROAC een klein beetje op, maar na de 0-1 van Paul Janssen uit een corner kreeg ROAC een tikje te verwerken. De goal viel redelijk uit het niets en geluk speelde een grote factor. Na de achterstand speelde ROAC een klein kwartier redelijk voetbal waarin Wilhelmus naar achteren werd gedrukt, maar de aansluitingstreffer viel niet.

Tien minuten voor tijd maakte Wilhelmus een eind aan de wedstrijd doordat Claudio Sietsma een counter wist af te ronden. Vijf minuten later zette de pijlsnelle Marcley Manuela de stand zelfs op 0-3 door Bob Brugman met een fraaie lob te passeren. Diezelfde Brugman had nog wel een prachtige redding in huis op een schot van aanvoerder Kevin Langeveld waardoor verder leed bespaard bleef. In die fase speelde ROAC wel al met een man minder omdat Ricardo Bakker zijn tweede gele kaart al had ontvangen.

Gezien het spelbeeld was de eindstand logisch te noemen. Volgende week mag ROAC het proberen tegen de kampioen van vorig jaar in 3A: Foreholte. Het is te hopen voor Loek Hendriks dat Jeffrey de Haas dan weer hersteld is van zijn liesblessure en dat de blessure van de uitgevallen Erik van Zeil meevalt, want de Ripse ziekenboeg blijft ongekend vol. Bakker zal er sowieso niet bijzijn vanwege de schorsing die hij zal moeten uitzitten.

Opstelling: Bob Brugman; Ricardo Bakker, Erik van Zeil (46. Cedric den Dekker), Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Freek Heemskerk, Thijs van Seggelen, Loek van As (75. Loek de Blauw); Martijn van Trigt, Pascal de Jong (75. Chiel Hillebrand).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!