Dubbel verlies voor s.v. ROAC 1

In de blessuretijd de 2-2 tegen krijgen voelt als een verlies. Tel daarbij de direct rode kaart voor Martijn van Trigt bij op in de 87e minuut en je kunt met recht spreken van een dubbel verlies.

De druiven waren dus erg zuur na afloop, terwijl de Rippers vooraf wellicht hadden getekend voor een gelijkspel. Hoewel RVC ’33 niet beschikt over een wonderploeg en ROAC in de uitwedstrijd niet minder was (2-0-verlies), staan de Reeuwijkers niet voor niets op de tweede plaats.

ROAC begon prima aan de wedstrijd. Duels werden veelal gewonnen en in de omschakeling bleek RVC ’33 kwetsbaar. Al na tien minuten wist ROAC daarvan te profiteren. Het was Van Trigt die twee man het bos in stuurde en vervolgens droog in de verre hoek binnen schoof: 1-0. Een lekkere opsteker, maar niet veel later kreeg RVC ’33 een dot van een kans op de 1-1. De spits twijfelde echter te lang en gaf Freek Heemskerk de kans om met succes in te grijpen.

In de fase die volgde waren de bezoekers diegenen die het spel maakten, maar kreeg ROAC de meeste kansen. Dick Heemskerk had pech bij zijn uithaal bij een corner en tot tweemaal toe kon Thijs van Seggelen vrij voor de keeper de bal niet in het net krijgen. Ook RVC bleef gevaarlijk. Een bal verdween op de lat en na een prima aanval werd er te slap ingeschoten. Dat ROAC vlak voor rust haar tweede zou maken was qua kansenverhouding niet eens onverdiend. ROAC schakelde weer razendsnel en Van Trigt stuurde Loek van der Star diep. Van der Star bleef koel en schoof de bal binnen: 2-0.

Na de thee ging het direct mis voor ROAC. Freek Heemskerk was zijn man kwijt bij een corner en zag de lange invaller knap raakkoppen: 2-1. Toch bleef ROAC hetzelfde spelletje uitvoeren en kreeg het legio kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Vooral Van Trigt was een plaag voor de Reeuwijkers, maar was in de afronding ongelukkig. Doordat de beslissing niet viel, bleef RVC geloven in een resultaat.

Zeker toen Van Trigt in de 87e minuut met direct rood van het veld werd gestuurd. Na wederom een prima actie bevond hij zich weer oog-in-oog met de Reeuwijkse doelman, wederom kwam de goalie als winnaar uit de strijd. Van Trigt wilde de bal vervolgens uit de handen schoppen van de doelman, wat de scheidsrechter ongetwijfeld als natrappen heeft geïnterpreteerd.

Met nog zo’n acht minuten te gaan gooide RVC alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Ze schoten een vrije trap op de lat en zagen een doelpunt wegens buitenspel worden afgekeurd. Op de counter kreeg ROAC nog eens de kans om het duel te beslissen, maar invaller Marnick Ouwehand kopte van dichtbij over het nagenoeg lege doel. In de verre blessuretijd kreeg ROAC toch nog de deksel op de neus. Een voorzet werd ingebracht en in het propvolle strafschopgebied verlengde een Reeuwijker deze met zijn hoofd in de verre hoek: 2-2 was direct de eindstand.

Een fikse domper, aangezien ROAC het duel allang had moeten beslissen. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden creëerden de Rippers nu wel genoeg kansen. Daarnaast zal ROAC het de komende weken zonder Van Trigt moeten gaan doen, een aderlating. Het wordt sowieso weer puzzelen voor Hein Leliveld, want komende week mist hij ook weer twee spelers wegens vakantie. En laat dat nou net tegen zijn oude club DOSR zijn. Dat wordt, hoe dan ook, een zeer interessante wedstrijd.

Klik hier voor een fotoverslag van deze wedstrijd gemaakt door Letty Blanken.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Jim van der Meer (74. Ricardo Bakker), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Dick Heemskerk (58. Rudolf Bax), Jeffrey de Haas, Sam van der Geest; Thijs van Seggelen, Loek van der Star (82. Marnick Ouwehand), Martijn van Trigt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!