Duidelijke overwinning s.v. ROAC 1

ROAC heeft in een éénzijdige wedstrijd wat afstand kunnen nemen van HVV. Zowel ROAC als HVV hadden na vier wedstrijden vier punten vermameld, maar gistermiddag bleek ROAC een maatje te groot, het werd 3-0.

Sam van der Geest keerde terug in de basis na blessureleed. Echter moest Hein Leliveld het doen zonder zijn linksback. De geblesseerde Floris Hupkes werd vervangen door Jeffrey de Haas.

Eventjes was het bij de thuisploeg zoeken naar de juiste invulling, aangezien HVV aantrad in een 3-5-2-systeem. Maar ROAC nam direct het heft in handen. Freek Heemskerk kreeg al snel een grote kopkans, maar faalde in afwerking. Dat bleek in de eerste helft ook verder een probleem: het veldoverwicht omzetten in doelpunten. Vlak voor rust lukte dat echter nog wel. Gelegenheidsspits Dick Heemskerk knikte fraai raak na een puntgave assist van Rudolf Bax.

HVV was in het hele stuk amper voorgekomen. Alleen Jaap Donker kreeg een kans, nadat Freek Heemskerk de bal pardoes in de voeten schoof van de spits. Het enige moment dat Dammes van der Poel werd getest deze wedstrijd stond de doelman er en kon hij het schot onschadelijk maken.

Direct na rust werd het 2-0. Thijs van Seggelen profiteerde van het uitglijden van zijn directe tegenstander en bediende Dick Heemskerk die weer met hoofd scoorde. Het hek was de dam en ROAC begon beter en beter te spelen. Het duurde vrij lang totdat de 3-0 viel. Vooral invaller Joost van den Bosch en Mitchel Boere hadden hun ploeg verder moeten doen uitlopen. Uiteindelijk was daar een penalty voor nodig. Nadat de prima fluitende Mourabit een overtreding binnen de zestien op Dick Heemskerk miste, gaf hij in de 76e minuut wel een penalty voor een duwfout op Loek van der Star. Dat de spelers van HVV de straf te zwaar vonden voor deze lichte overtreding lieten zij blijken middels protesten. Van Seggelen bleef cool en maakte zijn derde van het seizoen: 3-0.

Voor ROAC was het een prima wedstrijd. Het enige dat ROAC zichzelf kan aanrekenen, is dat er niet meer gescoord is. Volgende week wacht het uitduel bij KDO. Als ROAC dit duel ook weet te winnen, kan het stiekem weer een beetje naar boven gaan kijken.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker (82. Jim van der Meer), Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Jeffrey de Haas; Sam van der Geest (51. Joost van den Bosch), Loek van As, Rudolf Bax; Thijs van Seggelen, Dick Heemskerk (87. Cedric den Dekker), Loek van der Star.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!