Duur verlies voor s.v. ROAC 1 bij Meerburg 1

ROAC bivakkeert na drie speelrondes in de onderste regionen van zondag 2C na de onnodige nederlaag bij Meerburg. Na een zwakke eerste helft van beide teams, wist ROAC zich in de tweede helft prima te herstellen maar weigerde het zichzelf te belonen met een schlemielige 2-0-nederlaag als gevolg.

ROAC startte het duel rommelig en dat het deels te maken met de voorbereiding van het duel. Basisklant Rudolf Bax viel in de warming-up uit en ook Jacco den Hollander (eveneens basis) leek in de warming-up noodgedwongen af te moeten haken. Met alleen Cedric den Dekker als wissel leek het er even op dat de Paarsen met tien man het duel zouden moeten starten. Den Hollander bleek toch in staat om te voetballen en zo’n tien minuten na de aftrap sloten Dick Heemskerk, Loek van der Star en Ricardo Bakker aan die eerder die ochtend minuten met het tweede hadden gemaakt.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Die was slordig van twee kanten en er werd nauwelijks iets gecreëerd. Toch kwam Meerburg op voorsprong. Vanuit een lastige hoek wist Mats van der Poel de bal met een rare curve nog op doel te schieten. ROAC-doelman Bob Brugman schatte de bal verkeerd in waardoor de bal tegen het net verdween: 1-0. Vlak voor rust kreeg ROAC de kans om het recht te zetten, maar de kopbal van Sam van der Geest werd van de lijn gehaald door een verdediger.

Na de theepauze een ander verhaal. ROAC schroefde het tempo op en Meerburg beperkte zich tot uitverdedigen. ROAC speelde prima veldspel en creerde ook voldoende grote kansen om zichzelf te belonen voor het overwicht. Echter, Martijn van Trigt, Djimmy Wagter, Thijs van Seggelen en Van der Geest wisten grote kansen niet in doelpunten om te zetten.

Ondanks de kansen die werden gemist bleef ROAC er in geloven. Tot de 82e minuut, toen Meerburg voor het eerst weer een keer op doel schoot en meteen weer trefzeker was. De referee had Meerburg een vrije trap gegeven wegens een bal onderscheppen met gestrekt been. Ramon Weijers trapte de bal fijntjes langs de muur in de lange hoek en zette zo de 2-0 op het scorebord. Niemand van ROAC besefte op dat moment dat het doelpunt ongeldig was, omdat de vrije trap was gegeven voor gevaarlijk spel en dus indirect had gemoeten. Achteraf bleek de thuisploeg dit wel direct te hebben beseft, maar die hielden wijselijk hun mond.

Het geloof leek gebroken na de 2-0 en Meerburg speelde het duel volwassen uit, zoals dat dan zo mooi heet. Een dure en ook onnodige nederlaag als resultaat, zo concludeerden de bezoekers. Maar het heeft het volledig aan zichzelf te wijten. In alle drie de competitiewedstrijden heeft ROAC legio grote kansen weten te creëren en dan is het eindresultaat van één doelpunt niet voldoende.

Echter, het kwartje zal binnenkort de kant van ROAC gaan opvallen. Eigenlijk moet dat dat aanstaande zondag gaan gebeuren wanneer de verrassende koploper Concordia naar het Hertogspark komt. En koplopers op bezoek op het Hertogspark is over het algemeen een geliefde combinatie voor ROAC.

Opstelling: Bob Brugman; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Cedric den Dekker (65. Dick Heemskerk), Loek van As (82. Loek van der Star), Thijs van Seggelen, Sam van der Geest; Martijn van Trigt, Djimmy Wagter.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!