Een zaterdag bij ROAC

Door: Ina van der Hoorn

Zaterdag 6 februari j.l was een dag waarop duidelijk werd dat er veel mogelijk is in en rond onze prachtige accommodatie op het Hertogspark. Een verslag dat goed aansluit bij de gedachte achter e POP-(Passie Op het Platteland)-prijs.

Want zoals op in het rapport staat: De jury van de POP-prijs vindt de bouw van de multifunctionele sporthal een prima initiatief. De centrale ligging van het complex zorgt voor een mooie betekenisvolle verbinding tussen de twee dorpen. Bovendien bevordert de multifunctionele accommodatie de sociale samenhang. “Jong en oud maken er voor verschillende doeleinden gebruik van, waarbij vrijwilligers een belangrijke rol spelen”, aldus de jury.

Na een langdurige sneeuwperiode kon er weer gevoetbald worden. Om kwart voor negen waren de E2 en F2 al paraat voor hun wedstrijd. Maar zij waren niet de enige op het sportpark. Het park liep vol met wandelaars. Tussen 9.00 en 10.00 uur kon vanuit het clubhuis gestart worden voor de 3e tocht uit de winterserie georganiseerd door wandelsportvereniging Leiden en Omstreken. Een 20 kilometer lange tocht die via Nieuwe Wetering over het Aquaduct naar de Veen ging, langs de Braassem door het Zuiden van de Veen, langs de Wijde AA en via de Aderweg weer naar Rijpwetering. Terwijl bijna 300 wandelaars op pad gingen, was het om 10.00 uur de E1 die moest voetballen. Onder tussen kwamen de kleuters binnen voor hun gymnastiek uurtje in de sporthal. En om kwart over twaalf waren het de D1 en de A2 die de voetbalvelden bezetten. Tussentijds zijn ook de nodige teams vertrokken voor hun uitwedstrijd.

Rond een uur begonnen de eerste wandelaars weer binnen te komen. Er was voor heerlijke soep gezorgd, die gretig aftrek vond. Op enig moment waren vrijwel alle stoelen in de kantine bezet met lunchende wandelaars. Nadat de ergste drukte achter de rug was, gingen om half drie de voetbalwedstrijden van de A1 en de dames A1 start.

Om vijf uur liep de kantine opnieuw vol nu met oud-DS1 speelsters van OASE met hun partner voor een handbalreünie. Om acht uur ging de groep naar de tribune van de sporthal voor de handbalwedstrijd ROAC – Westlandia. En zij waren niet de enige. Alle zitplaatsen waren die avond bezet. Er stonden zelfs mensen achter de banken om de wedstrijd te bekijken. Het lijkt wel of er per wedstrijd meer toeschouwers komen.

Na de wedstrijd werd de reünie wordt gezet en beleefde de band Second Friday z’n debuut optreden in het clubhuis. Het is die hele zaterdag gezellig en druk geweest in het clubhuis en dat is toch waar het om te doen is. Mensen die ieder op hun manier plezier bleven aan en rond de sport.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!