Eerste drie punten zijn binnen voor s.v. ROAC 1

Net als afgelopen seizoen is ROAC het seizoen in de eerste klasse begonnen met een thuisoverwinning. Een doelpunt van Sam van der Geest in de eerste helft bleek genoeg: 1-0.

Voor tegenstander Legmeervogels een bittere pil, na een prima voorbereiding te hebben gehad. Op voetbalinaalsmeer.nl valt te lezen dat er door de gasten maar liefst 15 tot 20 kansen werden geteld. Zo zie je ook maar weer dat het begrip ‘kans’ een relatief iets is, want de Rippers hadden juist het gevoel de wedstrijd onder controle te hebben.

Neemt niet weg dat Legmeervogels recht had om te balen van de nederlaag. In de eerste helft deelden ze wat speldenprikjes uit, maar gingen ze te slordig om in de eindfase van hun aanvallen. ROAC kon, op de eerste tien minuten na, terugkijken op een helft met bij vlagen prima voetbal. Yoek Bentvelzen toucheerde de lat en Ricardo Bakker had veel meer moeten doen toen hij na een prima aanval vrij voor het vijandelijke doel werd gezet. Vlak voor rust zag Thijs van Seggelen nog een vrije trap knap gepareerd worden. Een minuut later was het uit een corner van Loek van As wel raak toen Van der Geest fraai binnen kopte: 1-0.

Na rust gooide Legmeervogels haar systeem om en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Maar zoals de vaste supporters al zo vaak zagen in hun leven, zakte ROAC niet door haar hoeven terwijl het lange tijd onder druk stond. Legmeervogels drukte, maar kon niet tot grote kansen komen. ROAC was zelf te slordig om het op de counter te beslissen, maar wist de overwinning over de streep te trekken. In de slotfase moest Legmeervogels het met een man minder doen, na een rode kaart voor een elleboogstoot op Jacco den Hollander.

Een heerlijk begin van het seizoen. Volgende week gaat ROAC op bezoek bij SDZ in Amsterdam. SDZ won haar eerste duel met 0-3 en wordt getipt als titelkandidaat. Een zware klus dus.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker (53. Mitchel Boere), Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Loek van As, Floris Hupkes; Sam van der Geest (86. Wessel van der Poel), Jeffrey de Haas, Thijs van Seggelen; Djimmy Wagter, Yoek Bentvelzen (81. Marnick Ouwehand).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!