Eerste onterechte nederlaag van het seizoen een feit voor s.v. ROAC 1

Van de zeven nederlagen in het huidige seizoen die ROAC moest slikken, was de 2-3-thuisnederlaag van gisteren tegen GONA de eerste onterechte. In een wedstrijd waarin ROAC domineerde qua veldspel en ook veel meer kansen afdwong bleek het eindresultaat uiterst teleurstellend.

ROAC startte de wedstrijd voortvarend en zette GONA direct onder druk. Toch ging het in deze fase al mis voor de Rippers. Door een slippertje achterin werd een corner weggegeven. Dat is tegen GONA, waar de gemiddelde lengte van de spelers rond de twee meter ligt, altijd gevaarlijk. De bal werd in eerste instantie weggewerkt, maar kwam toch bij Robert van Vliet voor zijn voeten. Hij draaide vervolgens weg bij Erik van Zeil en kon van dichtbij binnenwerken.

Een domper, maar tijd zat om de schade te repareren. Toch ging het in de 15e minuut weer mis. Een blinde peer naar voren werd verlengd door Dominque Pondman. De bal leek een prooi voor Mitchel Boere, maar de wind zorgde ervoor dat de bal over Boere heen vloog. Van Vliet anticipeerde hierop en kon vrij voor Bob Brugman de bal breed leggen op Sean Valerian: 0-2.

Direct na de 0-2 zette de thuisploeg een prima aanval op en wist Thijs van Seggelen Pascal de Jong vogelvrij voor de Haagse goalie te zetten. De topschutter schoot ongecontroleerd voorlangs. Vijf minuten later kreeg De Jong een herkansing. Van Seggelen legde de bal breed op De Jong die zich op dat moment een meter voor het lege doel bevond. De Jong kreeg zijn voet er echter niet goed achter en schoot het leder over het lege doel. Het zat De Jong sowieso niet mee, want vlak voor rust zag hij zijn kopbal door een GONA-verdediger van de lijn gehaald worden. Ook Loek van As had pech toen zijn pegel via de keeper en de paal naast ging.

Na rust liet Loek Hendriks A-junior Djimmy Wagter debuteren. De aanvaller had met zijn eerste balcontact de 1-2 op zijn schoen. Van Seggelen had een prima voorzet in huis en bij de tweede paal kon Wagter de bal vrij intikken. Maar ook Wagter kreeg zijn lichaam niet goed achter de bal en zag de bal naast gaan. In de tegenstoot was het wel weer direct raak. Junior Veeris zijn schotje werd door Van Zeil zodanig van richting veranderd dat Brugman kansloos was. Het was de derde keer dat GONA zich in het Ripse strafschopgebied had gemeld en het stond direct 0-3.

Ook na de 0-3 bleef ROAC verzorgd opbouwen en werd GONA bij vlagen weggespeeld. In de 61e minuut werd ROAC eindelijk beloond. Martijn van Trigt bleef koel voor het doel: 1-3. Twee minuten later kwam direct de aansluitingstreffer. Licht vasthouden van Wagter’s shirt leverde ROAC een penalty op. Een zware straf, maar Van Seggelen had hier geen boodschap aan: 2-3.

ROAC rook bloed en bleef drukken. Wagter had in een rebound de gelijkmaker op zijn hoofd, maar kopte net naast. Vijf minuten voor tijd kreeg ROAC nog een prima mogelijkheid. De referee besloot ROAC een indirecte vrije trap toe te kennen. De reden waarom was niet helemaal duidelijk, maar Van Seggelen trapte raak. Pech voor de thuisploeg, want de scheidsrechter besloot de goal af te keuren, omdat GONA te snel kwam inlopen. De herkansing leverde niets op.

In de absolute slotfase kreeg ROAC nog een vrije trap. Van Seggelen trapte in de muur en in de rebound zag Wagter zijn schot net het doel missen. Jammer voor ROAC, maar ook voor Wagter die zijn prima debuut niet kon belonen. Niet lang daarna werd er afgefloten en moest ROAC een zeer zure nederlaag slikken.

Volgende week mag ROAC op revanche bij VUC. Een uiterst cruciaal duel met oog op de degradatiestreep. Loek Hendriks zal weer mogen puzzelen, want naast de geblesseerden hoeft hij volgende week ook niet te rekenen op de diensten van Van As en Floris Hupkes, die beiden op wintersport zijn. Wel keert Ricardo Bakker terug van zijn schorsing.

Opstelling: Bob Brugman; Erik van Zeil, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Cedric den Dekker (46. Djimmy Wagter), Thijs van Seggelen, Loek van As (82. Adwin van Trigt); Martijn van Trigt, Pascal de Jong.

Opstelling:

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!