Eerste overwinning voor s.v. ROAC 1 een feit

Op bezoek bij Voorschoten’97 (zo) heeft ROAC de eerste driepunter van het seizoen gepakt. Na een 1-0-ruststand in het voordeel voor de thuisploeg wisten de Rippers de wedstrijd in de tweede helft alsnog naar zich toe te trekken.

Er stond veel op het spel bij deze wedstrijd. Met twee puntjes uit vier wedstrijden was ROAC het seizoen matig begonnen. Voorschoten’97 deed het met één puntje uit vier wedstrijden nog minder en dus moest ROAC winnen om de aansluiting met de middenmoot te vinden. Erwin van der lugt wisselde zijn formatie op één plaats ten opzichte van vorige week: de weer fitte Martijn van Trigt verving de niet geheel fitte Pascal de Jong.

Ondanks de belangen die op het spel stonden begon ROAC slordig aan het duel. De passing was te onzuiver waardoor veelbelovende aanvallen vaak al in een vroeg stadium eindigden. Wel beseften de bezoekers dat er hier wat te halen viel. Voorschoten’97 is een ploeg die vooral gokt op de counter en de fysieke kwaliteiten van hun bepalende spelers, voetballend is het niet heel bijzonder. Op de counter was de thuisploeg dus wel dreigend, zonder dat Bob Brugman tot grootse reddingen werd gedwongen. Voorschoten’97 dwong veel corners af en die waren stuk voor stuk dreigend. Vlak voor rust werd zo’n corner ROAC fataal. Niels van den Berg kon binnenknikken: 1-0.

Ondertussen was Sam van der Geest al van het veld gehaald voor Pascal de Jong, nadat hij een flinke trap op zijn enkels had gekregen. Aanvallend was ROAC in de eerste helft onder de maat. Mogelijkheden waren er wel, maar de scherpte ontbrak. Wel had Lamrabette een schitterende safe in huis op een afstandsschot van Thijs van Seggelen.

In de tweede helft ging het roer volledig om bij ROAC. Met veel overtuiging en pressie werd de gelijkmaker gezocht. Het duurde nog relatief lang voordat deze viel. Het was Loek van der Star die vanuit een corner de stand in de 65e minuut op 1-1 bracht. Direct daarna kreeg Van Trigt de kans op de 1-2, maar hij miste oog-in-oog met Lamrabette. Voorschoten’97 leek gebroken en het was wachten op de 1-2. Van Trigt kopte snoeihard binnen vanuit een corner, maar zag zijn bal door een verdediger van de lijn gehaald zien worden. Ook in drie instanties kreeg Van Trigt de bal niet langs Lamrabette, die een ijzersterke pot keepte.

In de 75e minuut was het wel raak. Lars van der Meer stuurde Van Seggelen weg en die besloot de bal met zijn buitenkantrechts met grote schoonheid in de verre kruising te trappen: 1-2. Vanaf dat moment ging Voorschoten’97 alles of niets spelen en gokte op een diepe bal die een keer goed zou vallen. Eén keer was Voorschoten’97 dichtbij de 2-2, toen Mitchel Boere met een kopbal zijn eigen goalie onder vuur nam. Brugman was echter bij de les en voorkwam een schlemielige eigen goal.

In de slotfase van het duel kon ROAC nog profiteren van de geboden ruimte. Een diepe bal werd door Van Seggelen geweldig gecontroleerd waardoor in één klap een verdediger in de luren legde en zichzelf lanceerde. Voor Lamrabette legde hij de bal breed op de meegelopen Van Trigt die hierdoor toch zijn doelpuntje nog mee kon pikken. Niet viel later floot Van Sprang voor het einde van de wedstrijd.

Door de overwinning boekte de Rippers weer wat zelfvertrouwen. Daarnaast boekte ROAC de eerste uitoverwinning in het jaar 2015. De laatste dateerde alweer uit december 2014.

ROAC gaat zich opmaken voor de eerste derby binnen de gemeentegrenzen sinds drie jaar wanneer DOSR op bezoek komt. Het is voor van der Lugt even afwachten hoe zijn spelers uit de strijd zijn gekomen. Naast Van der Geest hadden ook Jeffrey de Haas en Pascal de Jong fysieke ongemakken na het duel. Wel lijkt het er op dat Rudolf Bax en Jacco de Hollander zich deze week weer fit bij de groep zullen melden.

Opstelling: Bob Brugman; Jeffrey de Haas, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Cedric den Dekker (70. Lars van der Meer), Dick Heemskerk, Thijs van Seggelen, Sam van der Geest (31. Pascal de Jong), Martijn van Trigt, Loek van der Star.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!