Eerste punt voor de D2 sinds de winterstop

Eind van 2015 afsluiten als Winterkampioen en vervolgens geen punt meer halen. Dat is wat er met de D2 dit seizoen gebeurde. Tot 16 april. Eindelijk werd er één punt behaald. Het gelijkspel tegen Kagia D1 was terecht hoewel de tegenstander daar héél anders over dacht. 

Kagia is één van de belangrijkste kampioenskandidaten en kreeg vlak voor de wedstrijd te horen dat hun grootste concurrent Lugdunum van de nummer laatst had verloren. Bij winst zouden ze dan ook kampioen worden. ROAC daarentegen wist dat er tegen Kagia wat te halen viel. In de beker was van hun met 0-1 gewonnen en bij de eerste competitiewedstrijd werd nipt met 1-0 verloren terwijl beide ploegen toen ook aan elkaar waren gewaagd.

Onder leiding van scheidsrechter Loek werd er afgetrapt. Kagia had in de eerste helft de harde wind in de rug dus was het vooral verdedigen wat ROAC moest doen. Het belangrijkste wapen van Kagia is een goede voorhoede en de mid-mid. Hierdoor ontstonden dan ook enkele hachelijke momenten voor het doel van Tijn. Desondanks wist ROAC heel lang de nul te houden. Via counters probeerden de jongens van de D2 eruit te komen. Deze werden echter steevast afgevlagd door de grensrechter van Kagia die duidelijk niet op de hoogte was van de buitenspelregels. Hij vlagde overal voor. De uitstekend leidende scheids had dit echter snel in de smiezen en ging wat dichter op de lijn staan om het spel te overzien. Na een schot van Kagia op de lat en één schot nipt over viel dan toch uiteindelijk de 0-1. Een schot vanaf de 16 ging via de vingertoppen van Tijn in het doel. De tegenstander uitzinnig van vreugde. De D2 liet het er echter niet bij zitten en zocht zo vlak voor de rust toch weer de aanval. En via een snelle aanval kon Casper de bal heel mooi langs de keeper in de hoek knallen. 1-1.

Tijd om te rusten.

De tweede helft met de wind in de rug was het ROAC dat volop in de aanval zou moeten gaan. De eerste kansen waren echter voor Kagia en al snel viel de 1-2. Ze zagen de schaal al in de verte liggen. Helaas voor hen had ROAC hele andere plannen. In een vol strafschopgebied was het uiteindelijk Bram die de bal oppikte en deze langs de keeper in het doel zag rollen. Uiteraard stond de grensrechter weer met zijn vlag omhoog omdat er iemand van ROAC buitenspel liep, maar dat was op zeker niet bij Bram het geval. En doordat deze grensrechter steeds bozer werd gingen de jongens van Kagia ook steeds luider protesteren. Door geklungel achterin viel 5 minuten later ineens de 2-3 voor Kagia en waren hun gemoederen weer wat bedaard. Vlak voor tijd was het echter weer de beurt aan ROAC. Uit een corner schoot Casper via zijn knie de bal tegen het net. Dat was voor heel Kagia het sein om alles wat de scheids ook maar deed te beklagen. Wanneer een speler van ROAC van achter werd aangetikt is het een overtreding. Hier denkt men in Lisserbroek blijkbaar heel anders over. Zowel de grensrechter, de leiders, de spelers en het publiek van Kagia lieten zien hoe je je niet moet gedragen. De uitstekend leidende Loek floot af en kreeg vervolgens van heel Kagia de volle laag over zich heen.

Gelukkig konden de mannen van de D2 zich wel gedragen en vierden een mooi feestje met het behaalde punt, wat voelde als een overwinning!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!