Eerste resultaat op kunstgras is binnen voor s.v. ROAC 1

Voor het eerst dit seizoen wist ROAC een resultaat te boeken op nepgras. Ironisch genoeg gebeurde dat wel op het eigen Hertogsprak tegen de enige andere ploeg uit zondag 1A die normaal gesproken ook op echt gras haar duels afwerkt.

Anderhalve week geleden stond het duel tegen Uitgeest ook al op het programma, maar toen moesten de bezoekers zich afmelden vanwege teveel coronagevallen binnen het team. Omdat het duel doordeweeks moest worden ingehaald en het hoofdveld van ROAC niet over kunstlicht beschikt, werd het duel dus op het tweede veld afgewerkt.

En dat resulteerde in een aardig duel. In de eerste helft ging het gelijk op, waarin ROAC ook veelvuldig balbezit had en er op de flanken regelmatig uit kwam. Het resulteerde in één grote kans, toen rechtsback Jim van der Meer een perfecte voorzet afleverde op Bart Hogenboom. De aanvaller kopte op zich prima in, maar deed dat wel recht op de keeper waardoor de inzet met een safe tot corner verwerkt kon worden.

In de tweede helft trok Uitgeest het initiatief naar zich toe en dat resulteerde ook in een grote kans, maar Dammes van der Poel wist redding te brengen. In de 62e minuut ging het alsnog mis voor ROAC. De linksback van Uitgeest mocht opstomen en er werd hem geen strobreed in de weg gelegd, waardoor hij raak kon prikken in de uiterste hoek: 0-1.

Het was het moment waarop het spelbeeld kantelde. ROAC wist meer te drukken en dat resulteerde vooral in dreigende situaties vanuit standaardsituaties. Daar zou ook de 1-1 uitvallen. De vers ingevallen Jay Helvensteijn werd bij een vrije trap in de houdgreep genomen en referee Koene stond er met zijn neus bovenop: een penalty voor de Rippers. Thijs van Seggelen schoot gedecideerd raak.

Het zou voor Helvensteijn een bijzondere invalbeurt worden, want na het versieren van een penalty mocht de aanvaller ook weer voortijdig naar de kant na een onbesuisde tackle op zijn tegenstander. Dat betekende dat ROAC de slotfase met tien moest afmaken. Maar ook met een man minder was ROAC dichtbij een driepunter. Een vrije trap van Van Seggelen werd met moeite naast getikt en diezelfde doelman moest een kopbal van Floris Hupkes ook nog onschadelijk maken. Uitgeest wist er geen slotoffensief meer uit te gooien waardoor het in 1-1 eindigde.

Geen overwinning helaas, maar voor het moraal wel lekker na twee nederlagen op rij. Er moeten nog 12 wedstrijden gespeeld worden dus er is nog van alles mogelijk. Zondag wacht weer een thuiswedstrijd wanneer LSVV langskomt. Voor trainer Gidon Reinders Folmer een speciaal duel, aangezien LSVV zijn volgende club wordt. Het zal wel weer puzzelen worden, aangezien de trainer gisteren Kevin de Jong, Bart Hogenboom en Jeffrey de Haas voortijdig naar de kant moest halen vanwege fysiek ongemak. Het betekende wel dat Rens van der Poel als invaller zijn offciele debuut mocht maken.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer, Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Wessel van der Poel, Jeffrey de Haas (75. Rens van der Poel), Loek van As; Kevin de Jong (46. Casper van der Heijden), Bart Hogenboom (75. Jay Helvensteijn).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!