Eerste uitdoelpunt van het seizoen levert s.v. ROAC 1 puntje op

In de slotfase van het duel tegen DOSR heeft ROAC een puntje weten binnen te halen. Martijn van Trigt was na een prima aanval de gevierde man door in de 85e minuut de 1-1 binnen te trappen. Hoewel de gelijkmaker pas laat tot stand kwam, was hij meer dan verdiend. Na een ronduit zwakke eerste helft herstelde ROAC zich prima in de tweede helft.

Hein Leliveld werd gedwongen wat aanpassingen in zijn basiself door te voeren. Enerzijds omdat Sam van der Geest afwezig was wegens het vieren van een zonvakantie, anderzijds omdat Leliveld DOSR pijn wilde doen met diepgang op de flanken. Zodoende mochten Jeffrey de Haas en Ricardo Bakker voor het eerst dit seizoen starten.

In de eerste helft speelde ROAC heel zwak. Duels werden verloren, er werd veel te slordig gespeeld en de creativiteit ontbrak. Het was in dat opzicht ook niet heel gek dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Vanuit een corner belandde de bal in de kluts. Mark van Diemen reageerde het meest attent door van dichtbij binnen te trappen: 1-0. Diezelfde Van Diemen had daarvoor overigens al een keer doel getroffen, maar deed dat met zijn hand. Voor deze actie kreeg hij de gele kaart.

Zoals gezegd wist ROAC niet gevaarlijk te worden. DOSR wist zelf ook geen grote kansen af te dwingen in de eerste helft, maar ze waren wel dreigend. Vooral uit dode spelsituaties was het oppassen geblazen voor de bezoekers.

Na de theepauze een compleet ander beeld. Leliveld haalde Djimmy Wagter naar de kant en bracht Loek van der Star binnen de lijnen. Daarnaast wijzigde hij het systeem en dat wierp zijn vruchten af. DOSR werd teruggedrongen en moest zich beperken tot tegenhouden. ROAC kreeg een aantal mogelijkheden om te scoren. Zo kopte Freek Heemskerk op de lat en kreeg Bakker in de rebound zijn voet niet lekker tegen het leer. In de 75e minuut mocht DOSR van geluk spreken toen de referee weigerde Van Diemen zijn tweede gele kaart te geven, terwijl daar geen twijfel over kon bestaan.

In de slotfase kreeg ROAC alsnog haar doelpunt. Van Trigt ontvang de bal van Van der Star en wist de inglijdende Giel van Heiningen te ontwijken. Oog in oog met Mike van Vliet maakte Van Trigt geen fout: 1-1. Voor de Rippers betekende dit het eerste doelpunt in vier gespeelde uitwedstrijden. ROAC rook bloed en ging op zoek naar de winnende. Loek van As kreeg die kans, maar hij schoot veel te wild en daardoor naast het doel.

Met het gelijke spel schieten beide ploegen niets op. Toch was het weer een mooie dag met een fantastische entourage, waar in ieder geval de spelers van genoten hebben.

Opstelling: Bob Brugman; Jacco den Hollander (71. Dick Heemskerk), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Ricardo Bakker, Loek van As, Thijs van Seggelen, Jeffrey de Haas; Djimmy Wagter (46. Loek van der Star), Martijn van Trigt.  

Deel dit bericht

Eén reactie op “Eerste uitdoelpunt van het seizoen levert s.v. ROAC 1 puntje op”

  • Ik heb enorm genoten van die tweede helft. Wat een heerlijke derby, sportief gevecht,schitterende passes, dramatische missers, veel publiek, enzovoort, enzovoort… Maar wat was dat publiek stil, kalm, alsof ze naar Lingo zaten te kijken. Waar was de twaalfde man / vrouw? Kunnen we geen Roac-yell bedenken, of zelfs een lied van twee regels dat we op zulke momenten uit volle borst aanheffen? Wat dachten jullie (voorlopig) van:

    “ROAC, ROAC,
    AAN DE BAK!”

    Of zijn er andere voorstellen? We zouden om te beginnen een gerespecteerd senior lid van Roac tot ‘dirigent’ kunnen benoemen (ik heb al iemand in gedachten). Na een tijdje gaat het vanzelf….

    Sjaak van der Geest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!