Eerste uitoverwinning van het seizoen wordt s.v. ROAC 1 door de neus geboord

Het had zo lekker kunnen zijn voor het vlaggenschip. De laatste wedstrijd voor de winterstop prompt nog even de eerste uitoverwinning van seizoen pakken bij hoogvlieger Delft. Het mocht echter niet zo zijn, want in de blessuretijd viel de 2-2 alsnog. Verdiend weliswaar, maar de wijze waarop Delft de 2-2 cadeau kreeg was moeilijk te behappen.

In de eerste helft was ROAC al vroeg op voorsprong gekomen. Sam van der Geest was vorige week al goed voor twee doelpunten en dat zal het zelfvertrouwen van de middenvelder goed hebben gedaan. In de 8e minuut wist Van der Geest een voorzet van Rudolf Bax eerder dan doelman Raymond van der Knaap de bal met zijn hoofd te toucheren, waardoor de 0-1 op het scorebord werd gezet.

Delft drukte, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Eenmaal was Delft dichtbij de gelijkmaker, toen Cekdar Atay op de paal kopte. Ruststand was derhalve 0-1 in het voordeel van ROAC.

Vlak na de theepauze wist ROAC de score te verdubbelen. Wederom was het Van der Geest die de trekker overhaalde na prima voorbereidend werk van Loek van der Star. Zoals al te vaak dit seizoen stak de grensrechter van de opponent zijn vlag in de lucht in de hoop hiermee een treffer te voorkomen, alleen trapte de scheidsrechter deze middag, de heer Waleveld, er een keer niet in en honoreerde de 0-2.

Kort daarop bracht Delft de spanning terug in de wedstrijd. Rick van den Toom probeerde het van een meter of twintig, en de gemene stuiter die het schot had werd Bob Brugman te veel: 1-2.

Waar ROAC in de eerste helft nog prima tot voetballen kwam, waren de Rippers in de tweede helft alleen nog maar bezig met verdedigen en hopen dat de beslissing op de counter geforceerd kon worden. Die kansen kreeg ROAC ook, maar Thijs van Seggelen, Jacco den Hollander en Van der Star miste net wat precisie in hun pogingen.

Inmiddels leek de storm van Delft te gaan liggen, omdat ROAC niks weggaf. Tot de 89e minuut, toen Joeri de Vreede snoeihard op de paal knalde. In de blessuretijd kreeg de thuisploeg echter alsnog de 2-2. Qua veldspel absoluut verdiend, maar de manier waarop deze viel zal absoluut niet de schoonheidsprijs verdienen.

Referee Waleveld gaf ver in de blessuretijd in eerste instantie een goedkope vrije trap aan Delft op de rand van het zestienmetergebied. Toen deze op heuphoogte in het midden van de muur geschoten werd, leek ROAC de overwinning definitief over de streep te hebben getrokken. Ware het niet dat Waleveld een handsbal had geconstateerd (zie twitter voor de beelden van de ‘handsbal’). Als enige van het hele sportpark, want zelfs de Delft-spelers konden niet geloven dat ze dit cadeautje nog even in de schoot geworpen kregen. Tim Steenks pakte het cadeautje uiteraard gretig uit vanaf elf meter: 2-2. Een halve minuut later werd er afgelfloten.

Als ROAC ‘gewoon’ de drie punten had gekregen, was het drie plekken gestegen met aansluiting op de brede subtop. Nu gaat ROAC echter als nummer twaalf de winterstop in. Erg zuur voor de Rippers, maar ook dit hoort bij het amateurvoetbal.

Nu breekt een winterstop aan voor anderhalve maand. Maar stil zal niet gezeten worden. Op vrijdag 30 december wordt er deelgenomen aan het eigen ROAC-futsaltoernooi en twee weken later vertrekt de selectie naar Malaga voor een trainingskamp. Pas op 29 januari wordt er weer in competitieverband gevoetbal. Groeneweg komt dan naar het Hertogspark.

Opstelling: Bob Brugman; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Dick Heemskerk (81. Jacco den Hollander), Jeffrey de Haas, Sam van der Geest, Rudolf Bax (23. Loek van As); Thijs van Seggelen (86. Djimmy Wagter), Loek van der Star.

 

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!