Eerste uitoverwinning voor s.v. ROAC 1 sinds 2019

In veel opzichten was de 1-4-uitoverwinning bij KDO een bijzondere. Zo moesten we tot gistermiddag 15:51u terug naar 2019 om de laatste uitoverwinning op te rakelen toen ROAC met 2-3 won bij Den Hoorn. Daarnaast wist ROAC nog niet eerder bij KDO te winnen. De laatste keer dat ROAC bij KDO speelde, ook in 2019, werd het nog met 4-1 van de mat geveegd.

Maar ook het feit dat ROAC voor de tweede week op rij drie punten wist te pakken en zelf vier maal het net wist te vinden zorgde voor optimisme. Het enige smetje dat genoteerd kon worden was het tegendoelpunt: het eerste tegendoelpunt van het seizoen. Misschien wel tekenend dat deze vanaf elf meter gemaakt werd, want voor de rest heeft ROAC eigenlijk niets weggegeven.

Dat tegendoelpunt kwam wel al na zes minuten tot stand. ROAC was goed gestart en had al twee kansen gecreeerd. Maar de opkomende back van KDO werd in het zestienmetergebied te hardhandig opgevangen door Matty van Benten. De toegekende strafschop werd benut: 1-0. Maar ROAC was niet onder de indruk. Een minuut later lag de 1-1 in het netje toen Sam van der Geest een keepersfout afstrafte: 1-1.

De 1-2 na een kwartier was een fraaie van Thijs van Seggelen, die van een meter of twintig raak schoot. ROAC bleef op zoek naar de 1-3 en kreeg daar ook voldoende mogelijkheden toe. Het zou echter nog wel even duren voordat de uitbreiding van het aantal doelpunten gerealiseerd zou worden. Pas in de 67e minuut gooide Van der Geest met een kopbal de wedstrijd op slot. De perfecte assist was Jay Koek. Vijf minuten voor tijd mocht Djimmy Wagter zijn puike pot ook bekronen met de 1-4. Ook hier ging een assist van hoog niveau aan vooraf door invaller Wessel van der Poel. KDO zou in de hele wedstrijd slechts een aantal keer dreigend worden vanuit corners, maar KDO kon Dammes van der Poel verder niet verontrusten. De ruime overwinning was zeer terecht.

ROAC speelde fris en aanvallend voetbal. Vrijwel alle duels waren voor de bezoekers en iedereen haalde een ruime voldoende. Het geeft de burger moed en vertrouwen voor de komende thuiswedstrijd tegen DSOV. Deze wedstrijd vindt plaats over twee weken en kan voor ROAC ook weer een bijzondere worden. ROAC speelde nog niet heel vaak tegen DSOV, maar wist in die vier duels nog niet te winnen.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jim van der Meer (72. Sven Hoogeboom), Freek Heemskerk (8. Loek van As/80. Thomas van Veen), Mitchel Boere, Jay Koek; Djimmy Wagter, Matty van Benten, Bart Hogenboom; Koen van Klink (72. Jay Helvensteijn), Sam van der Geest (80. Wessel van der Poel), Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!