Eerste uitresultaat voor s.v. ROAC 1

Voor het eerst dit seizoen heeft ROAC een resultaat weten te halen op vreemde bodem. In Uitgeest werd er op Paasmaandag met 1-1 gelijkgespeeld.

Heel vreemd dat uitgerekend bij Uitgeest het eerste uitresultaat van het seizoen werd gepakt was het niet. Uitgeest is naast ROAC de enige ploeg die ook op echt gras speelt, dus ROAC was wat dat betreft een keer niet in het nadeel. Het werd dan ook een fysieke wedstrijd, met een hoog tempo maar ook weinig goed voetbal.

De eerste helft was zeker qua kansenverhouding voor de Rippers. Uitgeest probeerde op te bouwen, maar was slordig in de eindpass of maakte de verkeerde keuzes. ROAC wist veelal de ruimte op het middenveld en achter de verdediging te benutten en dat leverde ook grote kansen op. Vooral Bart Hogenboom die na weken afwezigheid weer fit was, kreeg twee grote kansen. Eerst een één-op-één-kans die hij naast schoot en later een vrije kopkans die over ging. En als Hogenboom wat klinischer was geweest had hij nog wel een paar keer kunnen afdrukken. Uitgeest kon slechts dreigend worden uit wat corners.

In de tweede helft ging het meer gelijkop, waarbij ROAC meer moeite had om de ruimtes te benutten. Wel kwam Wessel van der Poel een teenlengte tekort om een scherpe voorzet van Thijs van Seggelen binnen te tikken. In de 65e minuut kwam ROAC wel voor. Floris Hupkes kopte fraai raak uit een corner van Loek van As: 0-1. Maar precies een minuut later stond het alweer gelijk. Een combinatie van matig ingrijpen en pech waren daar debet aan. Een van richting veranderde voorzet werd door de spits ingekopt. De bal had echter voorlangs gegaan als uitgerekend Hupkes de bal niet in het dak van zijn eigen doel had getrapt in een poging de bal op te ruimen: 1-1.

In het laatste half uur werd het een hardloopwedstrijd. Duels spelen en hopen op dat ene momentje. UItgeest bleek wat dreigender in die laatste fase, maar ze konden het Dammes van der Poel niet echt lastig meer maken. Een gelijkspel was dan ook wel een logische eindstand, alhoewel ROAC in de eerste helft wel afstand had kunnen nemen.

Met een gelijkspel schiet ROAC niet veel op, maar omdat Legmeervogels en DSOV verloren is het gat wel iets kleiner geworden met hen. De komende weken worden cruciaal, aangezien ROAC beide concurrenten nog gaat tegenkomen. Maar eerst wacht Assendelft komende zondag op het eigen Hertogspark.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Loek van As (70. Djimmy Wagter), Floris Hupkes; Thijs van Seggelen, Jeffrey de Haas, Kevin de Jong (75. Joep Straathof); Wessel van der Poel, Bart Hogenboom.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!