Effies lezen!

Door: Walter Koek

De afgelopen periode was koning Voetbal van zijn troon gestoten door Koning Winter. Na een hevige strijd om de macht heeft Koning Voetbal zijn plek weer heroverd en gaan we vanaf nu weer lekker voetballen. Nu naar het voorjaar toe, het wordt warmer en blijft langer licht, dan kunnen we weer veel voetballen op straat en op het trainingsveld.

Om de oudste Effies voor te bereiden op de overgang naar de E-junioren is deze groep twee maal in de week gaan trainen. Dit onder leiding van Thijs van Seggelen, Dennis van der Meer en Tim van de Ing.

Bij de F1 heeft deze extra training direct effect gehad. In een vriendschappelijk duel werd DOSR met leuk en goed voetbal aan de kant gezet: 2-1. Ook in de competitie hebben de mannen de draad weer opgepakt. Na een mindere teamprestatie tegen Nieuwkoop (1-4) werd de strijd tegen Alphia met 3-2 gewonnen. Vol vertrouwen reisde men op 6 maart af naar Leimuiden om de F1 van de Kickers te verslaan. Het werd 2-0 en hiermee doet onze F1 nog mee in de strijd om het kampioenschap. De sponsor, Noordvest Bouw- en aanneembedrijf, in- en verkoop, verhuur OG (beter bekend als het bedrijf van Gijs Collé) kan zeer tevreden zijn met deze teamprestatie. Een visitekaartje!

Een iets ander verhaal is het bij de F2. Het team waar de gezelligheid enorm is. Zelfs tijdens de wedstrijden wordt er veel gelachen en gepraat maar helaas worden daar geen punten voor

gegeven. Meerburg (3-11), TAVV (1-7) en SJZ (0- 13) namen de winst in de afgelopen weken mee naar huis. Misschien kunnen de trainers van de donderdag de F2 leren de woorden in daden om te zetten. Blijf erin geloven en blijf er vooral veel lol in houden, dan moet de winst toch echt een keer haalbaar zijn!

Roac F3 blijft zijn punten bij elkaar sprokkelen. Alleen: er is nog geen constant niveau. De ene wedstrijd staan de ouders langs de kant alvast een retourtje voor het WK in 2018 te reserveren, een andere wedstrijd staan de spelers te dromen. De eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie werd een eenvoudige overwinning tegen ARC (5-0). Tegen Alphia stond de F3 al met 3-0 achter voordat de slaap uit de ogen was gewreven. Met man en macht werd er geprobeerd de achterstand in te lopen. Met een ruststand van 4-1 kwamen ze knap terug tot 4-3.  Met het doelpunten maken voor ogen (want anders win je nooit) werd de verdediging verwaarloosd. Uitslag 8-4. Tegen de Hazerswoudse Boys liep het voor de F3 weer soepel. Roac won met duidelijke cijfers 7-0. Voor de F4 begon de nieuwe competitie met een onwijze leuke verrassing. Na de wedstrijd tegen TAVV (verloren met 5-2) werden de shirts gewisseld voor een nieuw tenue. Natuurlijk wel het inmiddels bekende paars zwarte shirt maar de F4 heeft een heuse shirt-sponsor!! Gemarc is de sponsor van deze talentvolle spelersgroep. Dit heeft de spelers een enorme boost gegeven en hiermee boekte zij een week later ook de eerste overwinning van dit seizoen! Alphense Boys werd in een zinderende wedstrijd van het veld gebald met 3-2, Klasse jongens! Op 6 maart stond er voor de “Gemarc Boys” de wedstrijd tegen BSC op het programma. De wedstrijd ging gelijk op maar BSC was net iets beter in het maken van doelpunten, Eindstand van 0-3. Ik ben zeer trots op deze spelers en de sponsor, jongens ga ervoor want je zult zien dat er meer winnende wedstrijden in het verschiet liggen.

Als laatste zal ik u even iets moois schetsen: zaterdagochtend, rijp aan de bomen, douwtje over het land, zonnetje wint langzaam aan aan kracht, de jongste jeugd laat u zijn kunsten zien… dan is het toch een voorrecht om erbij te mogen zijn? Iedere zaterdagochtend, gratis en voor niets, bent u van harte welkom om onze Effies aan te komen moedigen, voor u genieten en voor de jongens erg leuk .

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!