Foreholte 1 en s.v. ROAC 1 delen de punten

De streekderby tussen Foreholte en ROAC is in een gelijkspel geëindigd. Gezien het wedstrijdbeeld was een puntendeling het meest logisch, maar toch hadden de Rippers het gevoel dat er voor eerst in jaren weer eens gewonnen kon worden in Voorhout.

Dat gevoel kwam voort uit het feit dat ROAC de organisatie uitstekend op orde had bij de gedeeld koploper, waardoor Foreholte geen uitgespeelde kans wist te creëren. Niet dat ROAC wel veel kansen kreeg, maar Foreholte-goalie Matthijs Guijt moest in de eerste helft tot het uiterste gaan om een vlammend schot van Djimmy Wagter naast te tikken en in de tweede helft moest de paal redding brengen op een schot van Jeffrey de Haas.

Een wedstrijd zonder veel kansen dus. Toch zouden er in de slotfase nog twee doelpunten vallen. In de 75e minuut kon de ingevallen Toni Arroyo van dichtbij een vrije trap binnen kopen: 1-0. De voorzet van Sten Admiraal bleef hangen door de wind en ook de zon hinderde Dammes van der Poel in het adequaat ingrijpen.

Met nog een kwartier te gaan wisselde Hein Leliveld aanvallend door controleur De Haas te wisselen voor Martijn van Trigt. Met vier aanvallers voerde ROAC de druk op en versierde Dick Heemskerk een paar minuten voor tijd een vrije trap. Rudolf Bax ging achter de bal staan en wist Wessel van der Poel te vinden. De junior kopte raak en zette daarmee de 1-1-eindstand op het scorebord.

Beide ploegen kunnen zich na deze streekderby op gaan maken voor een nieuwe derby. Foreholte gaat op bezoek bij Teylingen en ROAC ontvangt DOSR.

Opstelling: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest (70. Wessel van der Poel), Jeffrey de Haas (77. Martijn van Trigt), Rudolf Bax; Thijs van Seggelen (42. Joost van den Bosch), Dick Heemskerk, Djimmy Wagter.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!