Frustrerende bekeravond voor s.v. ROAC 1

Net als vorig jaar zit het bekeravontuur er na 1 knock-outronde alweer op voor ROAC. En net als vorig jaar wist ROAC niet langs een zaterdagderdeklasser te geraken. Na penalty’s trok thuisploeg Nieuwerkerk aan het langste eind.

Over de tegenstander was weinig bekend. Behalve dat het een enorm grote club is, waarvan het vlaggenschip 2 jaar geleden de overstap van de zondag eerste klasse naar het zaterdagvoetbal maakte.

Ten opzichte van afgelopen zondag moest Hein Leliveld het doen zonder zijn 4 basisspelers Sam van der Geest, Thijs van Seggelen, Floris Hupkes en Jeffrey de Haas die allen licht geblesseerd of ziek waren. Het betekende voor jongens als Jim van der Meer, Cedric den Dekker en Bart Hogenboom dat zij sinds lange tijd weer eens in de basis mochten starten. Ook zou Ricardo Bakker voor het eerst dit seizoen weer minuten gaan maken.

ROAC speelde zeker niet onaardig. ROAC kreeg natuurlijk veel meer de bal dan in de competitie, maar mocht zich alleen aanrekenen dat het niet wat doelgerichter speelde. Desalniettemin was de schitterende 0-1 van Yoek Bentvelzen op knap aangeven van Hogenboom terecht. Verdedigend kwam ROAC niet in problemen.

Na rust zette het spelbeeld aanvankelijk voort. Het was zaak voor ROAC om de 0-2 te maken en zo de wedstrijd te beslissen. ROAC kreeg in de persoon van Kevin de Jong al vrij snel de kans, maar schoot van dichtbij over. Echter was De Jong niet de enige die het naliet om zijn ploeg naar een veilige 0-2 te schieten, ondanks de vele mogelijkheden.

En omdat het nog maar altijd 0-1 stond ging Nieuwerkerk steeds opportunistischer spelen. Diep in de blessuretijd zou ROAC alsnog de deksel flink op de neus krijgen. Een afgeslagen corner werd vanaf een meter of 15 strak binnengetrapt. Een minuut later was het tijd voor penalty’s.

En omdat de pingel van Bentvelzen gestopt werd en Nieuwerkerk alles raak schoot werd ROAC uitgeschakeld. Bij de thuisploeg werd het feestje ingezet, bij ROAC heerste frustratie. Deze uitschakeling was onnodig.

ROAC mag niet te lang treuren, want komende zondag komt TOGB op bezoek. Het zal lastig zat worden, maar een resultaat zou de bekerkater kunnen wegspoelen.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jacco den Hollander (76. Ricardo Bakker), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Jim van der Meer (80. Wessel van der Poel); Kevin de Jong, Loek van As, Cedric den Dekker; Djimmy Wagter (70. Joep Straathof), Yoek Bentvelzen, Bart Hogenboom.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!