Furieuze start levert s.v. ROAC 1 broodnodige driepunter op

ROAC heeft gedaan wat het moest doen om zich aan het einde van de competitie direct veilig te spelen. Thuis werd middenmotor GSC Esdo opvallend gemakkelijk op de pijnbank gelegd: Het werd 5-0 voor de thuisploeg. Het betekende de grootste overwinning voor ROAC in het huidige seizoen. Daarnaast wisten de Rippers in de vijfde thuiswedstrijd op rij het doel schoon te houden. Maar het allerbelangrijkste was natuurlijk dat ROAC drie punten mocht bijschrijven in de strijd tegen degradatie.

ROAC besliste het duel al vroeg, want na 26 minuten spelen stond de 5-0-einduitslag al op het scorebord. ROAC ging furieus van start en na een halve minuut had ROAC al op voorsprong moeten komen. Thijs van Seggelen schoot echter van een meter afstand over het doel nadat Martijn van Trigt hem deze niet te missen kans bood. Na vijf minuten was het wel raak. Van Seggelen vond met een crossbal Pascal de Jong. De Jong legde de bal met zijn hoofd klaar voor Van Trigt die koeltje binnenschoof: 1-0. Een paar minuten later viel ook de 2-0. Na een messcherpe counter was Van Trigt nu de aangever voor De Jong. De jong vond met een bekeken balletje het gaatje.

ROAC had de smaak te pakken en ging vrolijk verder met scoren. Zowel de 3-0 en de 4-0 werden ook gemaakt door De Jong na assists van Loek van der Star en van Van Trigt. Een zuivere hattrick voor de ex-SVOW’er. De 5-0, in de 26e minuut, kwam vanaf elf meter tot stand. Van Trigt werd gevloerd binnen het strafschopgebied en referee Toonen wees naar de stip. Van Seggelen schoot raak.

Esdo wist in het eerste half uur niks te creëren en in de omschakeling waren ze uiterst kwetsbaar. Esdo pakt de laatste weken sowieso weinig tot geen punten sinds trainer Huib van Oostrom Soede opstapte na onenigheid met het bestuur. De Haagse club deed nog lang mee voor de prijzen maar moet zich inmiddels een beetje zorgen gaan maken. Als ze zo door blijven aanmodderen pakken ze geen punt meer en met vier punten voorsprong op de degradatiezone zijn ze nog niet veilig. Dat leken ze aan het einde van de eerste helft toch even te beseffen. In de laatste vijftien minuten van de eerste helft toonden de bezoekers wel hun individuele kwaliteiten. ROAC werd teruggedrongen, maar barstte niet. Eigenlijk is Bob Brugman niet getest door de gasten.

Na de theepauze was ROAC in de beginfase onrustig, maar na zo’n tien minuten spelen herstelde ROAC zich enigszins. ROAC hoefde niet meer zo nodig en besloot het duel rustig uit te spelen. Esdo probeerde nog wel wat terug te doen, maar op wat dreigende momenten na zijn ze niet gevaarlijk meer geweest. De tweede helft had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. Wel was het vervelend dat Floris Hupkes in de 81e minuut door zijn enkel ging. Omdat Loek Hendriks zijn drie wissels al had verbruikt speelden de Rippers de laatste tien minuten met tien man.

Na negentig minuten vond Toonen het terecht niet nodig om blessuretijd toe te voegen en floot hij af. Enige smetje van deze mooie overwinning was dat de rechtsbuiten van Esdo het na het laatste fluitsignaal nodig vond om Dick Heemskerk in zijn nek te roggelen. Vooral ook omdat de gehele wedstrijd uiterst sportief was verlopen. De drie punten waren echter binnen en dat was het belangrijkste.

De afstand met de streep is nu drie punten, ROAC zal dus nog wat punten bij elkaar moeten gaan sprokkelen in de laatste drie wedstrijden om zich veilig te spelen. Volgende week gaat ROAC bij VUC proberen om de tweede uitoverwinning van het seizoen te boeken.

Opstelling ROAC: Bob Brugman; Jeffrey de Haas, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Cedric den Dekker (75. Ricardo Bakker), Mitchel Boere, Dick Heemskerk, Loek van der Star (78. Sam van der Geest), Thijs van Seggelen; Martijn van Trigt (78. Djimmy Wagter), Pascal de Jong.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!