Geen stunt voor s.v. ROAC 1 bij BMT 1

ROAC heeft het nagelaten om goede zaken te doen in de strijd tegen degradatie. Uit werd er bij titelkandidaat BMT met 2-1 verloren en met die uitslag konden de bezoekers moeilijk tevreden zijn.

Na een minuut stilte te hebben gehouden vanwege de terroristische aanslagen in Istanbul van afgelopen week startte de Rippers niet scherp genoeg. BMT was veel feller en in de eerste minuten zorgden de Haagse Turken voor veel dreiging door ieder duel te winnen. Dat BMT in de vierde minuut al op voorsprong kwam was dus niet zo gek. Een voorzet werd door Freek Heemskerk tegen ploeggenoot Ricardo Bakker weggewerkt, waardoor de bal op een meter of vijftien dood kwam te leggen. BMT profiteerde dankbaar met een droge schuiver.

Direct ging het roer om en nam ROAC het initiatief. ROAC kreeg mogelijkheden, maar de eindpass was te vaak te slordig waardoor en niet echt sprake was van een 100% kans. Ook kopballen van Heemskerk en Rudolf Bax konden de Haagse goalie niet verschalken. Uit het niets wist BMT in de 30e minuut de score te verdubbelen. Op de counter leek Mitchel Boere de tegenstander de bal te ontfutselen, maar in de kluts belandde hij toch weer in de loop van de spits van BMT die de bal breed kon leggen voor Bob Brugman: 2-0. Na de tweede goal werd ROAC iets minder dominant, terwijl BMT rustig aan begon met tijd rekken.

Na de theepauze verving Jacco den Hollander Ricardo Bakker om aanvallend meer te kunnen brengen en daar slaagde ROAC alleraardigst in. Van achteruit creëerde ROAC steeds een man meer en ook in de aanval liep het steeds beter. De aanvallende intenties van ROAC betekende ook dat BMT op de counter meer ruimte kreeg en daardoor gevaarlijk kon worden in de uitbraak, maar BMT hield voornamelijk bezig met tegenhouden. De Haagse grensrechter speelde daarin een cruciale rol, want wanneer de Rippers het maar in hoofd durfde te halen om de bal vooruit te spelen ging de vlag steevast de lucht in.

Toch kreeg ROAC het met prima voetbal voor elkaar een vijftal 100% kansen af te dwingen in de tweede helft. Eerst was het Thijs van Seggelen die van dichtbij de lat raakte. Vervolgens kopte Sam van der Geest een afgemeten voorzet van Den Hollander van een meter of twee recht op de doelman. Martijn van Trigt kreeg een prachtige mogelijkheid vanuit de rebound, maar schoot van dichtbij via de bovenarm van de keeper naast het doel. In de blessuretijd wist Van der Geest alsnog de aansluitingstreffer te produceren: 2-1. Een minuut later kreeg Van Trigt nog een grote kans om zijn ploeg een puntje te bezorgen, maar zijn poging ging voorlangs.

En zo eindigde het duel in een 2-1-nederlaag voor ROAC. In een sportieve wedstrijd, waarin BMT wel met tien man eindigde toen de rechtsback in de 85e minuut zijn tweede gele kaart ontving.

En zo kreeg ROAC weer een domper te verwerken. Daar krijgt het echter wel twee weken de tijd voor, want pas op zondag 3 april wacht de volgende wedstrijd: de streekderby tegen Foreholte op het eigen Hertogspark.

Opstelling: Bob Brugman; Ricardo Bakker (46. Jacco den Hollander), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Loek van As, Rudolf Bax (72. Loek van der Star); Thijs van Seggelen, Pascal de Jong, Martijn van Trigt.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!