Geen stunt voor s.v. ROAC 1 in Utrecht

ROAC heeft niet voor de tweede keer kunnen stunten tegen Kampong. Thuis wist ROAC de lijstaanvoerder met vlieg- en kunstwerk nog op 0-0 te houden, maar gisteravond in Utrecht moesten de Rippers uiteindelijk een 3-0-nederlaag slikken.

Tot de 67e minuut leek ROAC wel een nieuwe verrassing te gaan boeken, want tot die tijd stond het nog 0-0. Het was weliswaar een eenrichtingsverkeer geweest, maar Kampong had weer moeite om het gegroepeerde ROAC kapot te spelen. Kampong dwong wel veel corners af. Die corners waren dreigend, maar steeds wist Dammes van der Poel zijn handen er tegenaan te krijgen en ballen die in de kluts belandden waren steevast prooi voor ROAC. Aanvallend wist ROAC eigenlijk maar één keer dreigend te worden. Djimmy Wagter kopte over na een zeldzame maar prima aanval van de bezoekers.

In de tweede helft bleef Kampong haar energieke spel doorzetten en langzaam maar zeker werden de gaten wat groter. Van der Poel hield ROAC met twee uitstekende reddingen nog in de wedstrijd, maar in de 67e zou de 1-0 dus alsnog vallen. Een messcherpe indraaiende voorzet werd licht met het hoofd getoucheerd en daarmee in het net verlengd. De ban leek gebroken voor de thuisploeg, want binnen 10 minuten zouden ook de 2-0 en de 3-0 vallen.

Als nummer laatst verliezen bij de lijstaanvoerder is geen schande. ROAC heeft er alles aan gedaan om in Utrecht een resultaat te behalen, maar moest simpelweg concluderen dat Kampong een maatje te groot was. Hoe dan ook mocht ROAC met opgeheven hoofd naar Rijpwetering wederkeren. Komende zondag wacht AFC ’34 op het eigen Hertogspark en dan mag ROAC weer vol aan de bak. In Alkmaar werd eerder dit seizoen nog met 6-0 verloren.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Jay Koek (81. Rick van der Geest), Mitchel Boere, Freek Heemskerk, Floris Hupkes; Wessel van der Poel, Thijs van Seggelen, Jeffrey de Haas (81. Joost van der Geest), Loek van As; Djimmy Wagter (64. Jay Helvensteijn), Bart Hogenboom (81. Rutger van der Geest).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!