Gelijkspel en ruim verlies voor s.v. ROAC 1 in de beker

ROAC is alweer uitgeschakeld in het bekertoernooi nadat het slechts één puntje overhield aan de duels tegen TAVV en RCL. En met dat ene puntje heeft ROAC niet gekregen waar het recht op had.

ROAC – TAVV 1-1

Op zaterdag 20 augustus speelde ROAC thuis tegen zaterdagtweedeklasser TAVV. Op papier was TAVV de favoriet, aangezien zij afgelopen seizoen promotie naar de eerste klasse maar net misliepen. Op het veld was er echter weinig sprake van een veldoverwicht. TAVV was in de opbouw wat sterker, maar ROAC hield het goed gesloten achterin.

Via een vlijmscherpe counter kwam ROAC op een 1-0-voorsprong. Thijs van Seggelen schoot hard in het dak van het doel. Heel lang konden de Rippers niet genieten van de voorsprong. Een moment van onoplettendheid werd direct afgestraft door de gasten.

Na de theepauze veranderde er qua spelbeeld niet zoveel en bleven de grootste kansen voor de thuisploeg. Dichterbij een bal op de lat van Loek van As kwam de thuisploeg niet en zodoende werd er gelijkgespeeld

RCL – ROAC 4-1

Menig persoon dacht even terug aan vorig seizoen toen ROAC kansloos met 4-0 verloor in Leiderdorp. En wie de uitslag van gisteravond ziet zal denken dat het eenzelfde soort wedstrijd was als een jaar ervoor. Dat was allesbehalve het geval.

Toegegeven, de eerste tien minuten had ROAC geen antwoord op het dynamische spel van RCL. Al snel profiteerde de thuis ploeg van het overwicht doordat Tommy Sinteur het eindstation was van een fraaie aanval. Een paar minuten later werd het 2-0 toen Thom Wijnalda een inschattingsfout van Freek Heemskerk keihard afstrafte.

Na de 2-0 begon ROAC te draaien en had het zichzelf al snel moeten belonen. De verdiende 2-1 kwam pas vlak voor rust toen Djimmy Wagter een rebound raakschoot. Maar net als tegen TAVV kreeg het direct weer een tegengoal te verwerken. ROAC-goalie Pieter Elstgeest leek Nick van Bemmel in eerste instantie van scoren af te houden, maar in de rebound was het toch raak. Diezelfde Elstgeest had iets later nog wel een prima save in huis op een inzet van Wijnalda. Eigenlijk de enige kans die de Leiderdorpers deze wedstrijd niet om zouden zetten in een goal.

Na de rust was ROAC heer en meester en werden de meest mooie kansen en aanvallen om zeep geholpen. Nadat de Rippers vijf 100%-kansen niet wisten te benutten, liet RCL tien minuten voor tijd zien hoe efficiency in elkaar steekt. Nick Scheurwater was er als de kippen bij om van slap ingrijpen in de ROAC-defensie optimaal te profiteren. 4-1 en het verzet was gebroken.

Aanstaande zondag speelt ROAC de laatste bekerwedstrijd en wel bij zondageersteklasser Alphense Boys.

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!