Gelijkspel voelt als nederlaag voor s.v. ROAC 1

ROAC heeft het nagelaten om de tweede uitoverwinning van het seizoen te boeken. Ver in de blessuretijd werd een 0-1-voorsprong alsnog uit handen gegeven. Gezien de resultaten van de concurrentie bleek het een dure misser.

Want ROAC had de druk op TAC ‘90 nog kunnen opvoeren. De aanstaande kampioen speelde voor de vierde keer op rij gelijk, maar door het gemis aan concurrentie zullen ze er niet nerveuzer op worden in Den Haag. Omdat ook de concurrenten voor de tweede plek punten pakten werd het een matige middag voor de Rippers. En de kans is toch dik aanwezig dat ROAC echt tweede moet eindigen om in het bezit te komen van een vervangende periode, aangezien de derde periode zomaar kan gaan naar RVC ‘33 of DOSR.

Wie dacht dat het uitgespeelde Teylingen de punten wel zo afstaan aan de club die hen een week eerder de tweede periode schonken kwam bedrogen uit. Teylingen speelde vol op de aanval en ROAC kwam niet onder de druk vandaan. Casper van der Geest wist met adequaat optreden in zijn doelgebied veel mogelijkheden onschadelijk te maken en vlak voor rust had hij een prachtige redding in huis op een kopbal van topscorer Jaap Zwetsloot. Hoewel Teylingen de betere was, kreeg ROAC op de counter ook wat kansen. Thijs van Seggelen en Loek van der Star waren niet precies genoeg in de afwerking.

Na de theepauze waren de rollen omgedraaid. ROAC drukte en nu kwam Teylingen er niet meer uit. Jacco den Hollander was met een pegel van afstand dichtbij zijn eerste goal in dienst van ROAC, maar Kharboutli bracht redding. In de 74e minuut was het wel raak. De ingevallen Rudolf Bax bediende Sam van der Geest die fraai raak kopte: 0-1. Alweer de derde week op rij dat de middenvelder het net wist te vinden.

Vlak daarna kreeg Van de Nouland de mogelijkheid om Teylingen op 1-1 te zetten, maar de verdediger kopte van dichtbij naast. In de 88e minuut kreeg Dick Heemskerk de kans om de wedstrijd te beslissen, maar zijn poging werd uit de hoek getikt.

In de 94e minuut ging het alsnog mis voor ROAC. De uitstekend leidende Broere zag een overtreding van Floris Hupkes en Niels Rodenburg ging achter de bal staan. Hij schoot de bal langs de muur in de verre hoek en doordat het zicht van Casper van der Geest werd belemmerd belandde deze matig ogende trap toch in het net: 1-1.

Een domper voor ROAC, die weet wat het te doen staat komende zondag. Thuis zal RVC’ 33 verslagen moeten worden om op de tweede plek te blijven staan. Dat zal heel lastig worden, want de Reeuwijkers zijn de ploeg in vorm en pakten 6 overwinningen en 1 gelijkspel uit de laatste 7 duels. Zij leiden dan ook de dans in de derde periode.

Opstelling ROAC: Casper van der Geest; Jacco den Hollander (80. Jim van der Meer), Jeffrey de Haas, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Sam van der Geest, Dick Heemskerk, Loek van As; Djimmy Wagter (90. Yoek Bentvelzen), Loek van der Star (70. Rudolf Bax), Thijs van Seggelen.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!