Gelijkspel voor s.v. ROAC 1 in streekderby

ROAC heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen Foreholte. Een resultaat waar beide teams wel mee konden leven. Foreholte had het meeste balbezit, maar de kansen waren voor de Rippers.

Tegen Foreholte zijn het altijd speciale wedstrijden vanwege de vriendschappelijke band tussen groepen. Deze keer waren er echter geen speciale activiteiten georganiseerd i.v.m. de fancy fair in Oud Ade waar ieder jaar, ook voor ROAC, veel geld wordt opgehaald. Wel zouden veel jongens van beide clubs na afloop de derde helft voortzetten in de Vergulde Vos.

Net als vorige week was het veldspel van ROAC niet best. En net als vorige week kon gewezen worden naar de staat van het veld. Het hoofveld van ROAC is afgelopen zomer gerenoveerd, maar dat werk lijkt na afgelopen weekend voor niets te zijn geweest. Deels door de regen en hagel die er afgelopen weekend is gevallen, maar vooral omdat er vier wedstrijden zijn afgewerkt op het veld en dat was veel te veel van het goede.

Dan de wedstrijd. Hein Leliveld moest het doen zonder zijn topscorer Thijs van Seggelen, die geblesseerd moest toekijken. Ook de nog niet fitte Sam van der Geest kon niet starten in het duel. Loek van As startte wel, ondanks zijn blessure. Het betekende dat Martijn van Trigt in de basis begon na maanden blessureleed. Hij zou het uiteindelijk een klein uurtje volhouden, maar liet direct zijn klasse weer zien. In de eerste minuten deed hij dat door in een actie twee tegenstanders te poorten om vervolgens voorlangs te schieten. Ook de 1-0 in de 20e minuut kwam van Van Trigt. Foreholte kreeg een vrije trap op randje zestien, maar het schot werd geblokt en werd direct diep gespeeld op Dick Heemskerk, die op zijn beurt Van Trigt lanceerde. De linksbuiten begon aan een solo die eindigde in de openingsgoal.

Foreholte drukte wel en kreeg ruim tien corners, maar doelman Dammes van der Poel werd eigenlijk niet getest en was zelf meester in de lucht. In de tweede helft veranderde er niet zoveel aan dit spelbeeld. Dat de 1-1 in de 55e minuut viel kwam echter niet geheel uit de lucht vallen, al was het eigenlijk geen echte kans. Bij een afgeslagen corner werd de bal van een meter of dertig door Lucas Wiering met een rare dwarrel op Van der Poel afgevuurd die daar geen antwoord op had.

Foreholte rook bloed, probeerde door te drukken maar echte kansen ontbraken. De laatste tien minuten veranderde het spelbeeld en trok ROAC het duel naar zich toe en creëerde het wel grote kansen. De ingevallen Djimmy Wagter had Dick Heemskerk een niet te missen kans moeten bieden, maar zijn voorzet was onzuiver. Diezelfde Wagter deed Mathijs Guijt er toe dwingen gestrekt te gaan om zijn poging onschadelijk te maken. Dick Heemskerk kopte een vrije kopkans net voorlangs en in de 90e minuut was Joost van den Bosch dichtbij met zijn kopbal. Op spectaculaire wijze wist Guijt te redden en een puntje veilig te stellen.

ROAC blijft in de middenmoot bivakkeren en Foreholte blijft in het bezit van de rode lantaarn. Beide ploegen mogen zich komend weekend opmaken voor de knock-outfase van de districtbeker. ROAC doet dat komende zaterdag 11 november om 14:30 uur tegen zaterdagderdeklasser Zwammerdam op het eigen Hertogspark.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel; Ricardo Bakker, Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Loek van As (78. Sam van der Geest), Jeffrey de Haas, Rudolf Bax; Martijn van Trigt (57. Djimmy Wagter), Dick Heemskerk, Loek van der Star (85. Joost van den Bosch).

 

 

Deel dit bericht

Eén reactie op “Gelijkspel voor s.v. ROAC 1 in streekderby”

  • P.v.e schreef:

    wat jammer dat het weer de laatste 10 min zijn die het spelletje weer leuk maakt.
    als je nou zoveel jaar al met elkaar voetbalt en al jaren in de tweede klas dan moet je toch weten en in geloven wat je kwaliteiten zijn en moet je jezelf toch meten met de nr 1 tot 4.
    en niet meer gaan afwachten wat een kdo of forholte in z,n macht heeft daar dender je dan toch overheen ,ga zelf het spel maken als wij aan de bal zijn kunnen zij niet scooren .
    5sec regel barcalona. kunnen wij ook .AANSLUITEN. ( ook leuker voor ons om te zien )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!