Gelukkig s.v. ROAC 1 verslaat koploper in hectische slotfase

Na drie wedstrijden te hebben gespeeld en volgens de meeste Rippers te weinig hebben gekregen, zat het ROAC gisteren tegen Concordia zeker niet tegen. In de 87e minuut stonden de gasten uit Delft namelijk nog met 0-1 voor. Toen referee Mank zes minuten later affloot stond er echter 2-1 in het voordeel van ROAC op het scorebord.

Zonder de geblesseerde Rudolf Bax werd ROAC in de eerste vijf minuten overlopen door de gasten. Tot drie keer toe moest de Ripse verdediging handelend optreden om een kans voor de gasten te voorkomen. Na deze beginfase nam ROAC het roer over. Met veel energie en bij vlagen prima veldspel nam de thuisploeg een duidelijk veldoverwicht. Het leidde overigens niet tot veel grote kansen voor ROAC. In de 32e minuut was ROAC wel dichtbij de openingstreffer. Na een counter uit het boekje kon Thijs van Seggelen de trekker overhalen. Zijn schot belandde op de paal en in de rebound miste Djimmy Wagter voor open doel.

Vlak voor rust kwam ROAC ook nog goed weg. Bob Brugman moest ingrijpen toen Simon Zuijderwijk prompt voor zijn doel kwam. In de rebound wist Freek Heemskerk de bal van de doellijn te koppen.

Vlak na rust kwam de verrassende koploper alsnog op voorsprong. Koen de Vries zag zijn schot via een Rips been achter Brugman belanden: 0-1. Het energieke spel had ROAC in de eerste helft veel kracht gekost en nu moest het op zoek naar de gelijkmaker. Het spel van ROAC werd slordiger en Concordia probeerde hiervan te profiteren op de counter. Ze kregen ook de kans om het duel op slot te gooien, maar Brugman hield zijn team in de wedstrijd.

Met nog een kwartier te gaan gooide Hein Leliveld in de persoon van Loek van der Star een extra spits in het veld om toch nog een resultaat af te dwingen. Diezelfde Van der Star stond aan de basis van de gelijkmaker. In de 87e minuut kwam hij zijn tegenstander op vechtlust voorbij en werd hij door diezelfde tegenstander op zijn hak getikt. Dat gebeurde op de rand van het zestienmetergebied en daardoor wees referee Mank resoluut naar de stip. Thijs van Seggelen bleef cool en haalde de trekker over 1-1.

Aan een nieuw gelijkspel hadden de Rippers weinig en dus ging men in de slotminuten toch nog op zoek naar de winnende. Dat die er ook nog zou komen had niemand meer durven dromen, maar het gebeurde wel. Van Seggelen gaf een vrije trap voor en omdat doelman Laurens Waling en Evert Vrijhof niet goed met elkaar communiceerden kwam de bal voor Martijn van Trigt te liggen die voor open doel deed waar hij om bekend staat: scoren. Het Hertogspark ontplofte na de 2-1 en ROAC gaf deze voorsprong niet meer weg.

Een ontzettende boost voor de Rippers. Zeker met oog op de lastige twee wedstrijden die nog komen voordat het inhaalweekend begint: TOGB thuis en DOSR uit.

Opstelling: Bob Brugman; Jacco den Hollander (76. Loek van der Star), Freek Heemskerk, Mitchel Boere, Floris Hupkes; Dick Heemskerk (65. Jeffrey de Haas), Loek van As, Thijs van Seggelen, Sam van der Geest; Martijn van Trigt, Djimmy Wagter.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!