Goede teamprestatie van handbalsters

Onze handbal dames hebben met een 20-16 overwinning op sc Twist een goede teamprestatie geleverd. Sc Twist is de nieuwe naam voor een bekende tegenstander, namelijk HWC uit Vlaardingen. HWC is dit seizoen een fusie aangegaan. Beide teams draaien al een tijdje mee in de hoofdklasse, waarbij het verschil tussen de twee vaak klein bleek te zijn.

De eerste zaalwedstrijd van de dames kenmerkte zich door veel balverlies en in de tweede wedstrijd werden vooral de kansen onbenut gelaten. Maar in de wedstrijd tegen sc Twist speelden ze een gedegen wedstrijd waaraan iedereen z’n steentje bijdroeg.

De eerste helft kenmerkte zich in een gelijk opgaande strijd, waarin dan de een en dan de ander een doelpunt voor kwam te staan. De ruststand was 7-8 in het voordeel van sc Twist. Maar het was duidelijk dat er voor ROAC winstkansen lagen. En die kans hebben ze in de tweede helft benut. Het initiatief lag daarin aan ROAC zijde. Met drie doelpunten op rij liepen ze uit naar 10-8. Toch wist Twist zich terug te knokken tot 11-11. Toen volgde een zeer goede fase van ROAC waarin ze uitliepen tot 17-11, daarmee was het gat voor de overwinning geslagen. De laatste tien minuten werden rustig uitgespeeld tot 20-13, hoewel het slotoffensief voor Twist was. Dit leverde uiteindelijk een 20-16 eindstand op.

Deze overwinning vormt een bevestiging dat het team groeiende is. Kenmerkend voor de teamprestatie is ook het feit dat alle speelsters gescoord hebben en het goede werk van beide keepsters maakte de prestatie compleet.

ROAC-score: Lisa Langezaal 4, Daisy van Wijngaarden 4 (waarvan 2 strafworpen), Gwenda Elstgeest 3, Claudia van Bakel 3, Melissa Boere 1, Shelley Boere 1, Shila Bakker 1, Sascha Meijer 1, Inge van der Hoorn 1 en Marleen Strijk 1.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!