Geschiedenis

Historie Binnensporten

In 1967/68 wordt zowel in Oud Ade als in Rijpwetering een  gymnastiekvereniging opgericht: “Sportief” (opr.1967) in Oud Ade en “Harambee” (opr.1968) in Rijpwetering.

Vlag gymvereniging HarambeeVlag gym vereniging Sportief

25 jaar later, in 1992 wordt gesproken over samenvoeging van deze beide verenigingen. Op 1 januari 1993 is de fusie een feit en is de “Gymnastiekvereniging Rijpwetering—Oud Ade”, beter bekend als “Gyvero”, geboren.

Bij een nieuwe vereniging hoort natuurlijk ook een nieuw logo. Dit logo wordt tot op de dag van vandaag gebruikt hoewel de turnster af en toe wel haar hoofd lijkt te verliezen.

Logo Gym vereniging GyveroLogo Gym vereniging Gyvero

 

Ons dorpshuis Oud AdeAls locatie voor de lessen wordt eerst nog gebruik gemaakt van beide dorpshuizen te Rijpwetering en Oud-Ade. Later wordt gekozen voor “Ons Dorpshuis” te Oud Ade als thuishonk.

Toen de nieuwe sporthal op het Hertogspark een feit was zijn we daar les gaan geven. Dit gebeurde vanaf augustus 2008. Daarna volgde de fusie op 1 februari 2010 met ROAC ’79 en OASE en gaan we als vereniging door het leven als s.v. ROAC.

 

S.v. ROAC, afdeling binnensporten, is een gezellige en betaalbare vereniging die meer dan 130 enthousiaste leden telt. De lessen, die worden gegeven, zijn er voor alle leeftijden in de categorie recreatie. Bewegen is belangrijk! De vereniging s.v. ROAC biedt niet alleen sport, maar ook gezelligheid en sociaal contact.


Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!