Handbal B-jeugd kampioen veld

Zondag 31 mei was misschien wel de belangrijkste dag uit de nog prille levens van onze handbalmeiden van de B1. Met nog twee wedstrijden te gaan tot het einde van de competitie stonden zij drie punten voor op de nummer twee. Dat betekende dus dat bij winst het kampioenschap een feit zou zijn.

Op het programma stond de lastige uitwedstrijd tegen EHC B1. Dit was heel lang onze naaste concurrent maar zij hadden de laatste twee wedstrijden verloren en waren uitgeschakeld in de race naar de eeuwige roem. Het naaste gevaar kwam nu van HVV maar wij hadden alles in eigen hand.

In een troosteloze entourage klonk om 11.05 het eerste fluitsignaal. Een wedstrijd als deze verdient een prachtige blauwe hemel met een tropische temperatuur. Maar al wat wij nodig hadden waren een paraplu en onze winterjassen. Onze meiden hadden van dit alles geen last want vanaf het begin waren wij de bovenliggende partij en de ene na de andere aanval rolde op het doel van EHC af. Na een kwartier stonden wij met 4-0 voor maar toen kwam de klad er een beetje in. Het spel werd wat slordig of speelden de zenuwen ons toch enigszins parten? EHC kwam terug in de wedstrijd en halverwege stond er 5-4 op het bord.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een beter en aanvallender spelend ROAC, maar wij wisten geen geruststellend gaatje te slaan. Wat wij wel heel goed deden was het inschieten van de keepster van EHC. De eerlijkheid gebied te zeggen dat zij heel goed keepte maar wij deden er ook alles aan om op haar te richten in plaats van ernaast. Een bloedstollend spannende 2e helft dus en uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal. Eindstand was 6-5 voor ons en het kampioenschap was een feit.

De meiden werden onthaald met bloemen, champagne, taart en een presentje. Een mooie teamprestatie en een bekroning op een heel mooi seizoen. Meiden gefeliciteerd.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!