Handbal dames doen goede zaken

ROAC wint degradatieduel

Met volle tribunes startte de dames de belangrijke wedstrijd tegen DWS. Na vorige week te hebben verloren van Twist, waar ze toch redelijk goed handbalde, was het zaak om de stijgende lijn vast te houden. Verdedigend moesten onze dames uit een ander vaatje tappen, aanvallend moest de lijn van vorige week worden doorgezet.

DWS begon scherper en feller aan de wedstrijd. Verdedigend gaf de ploeg niet zo heel veel weg en legden veel strijd op de mat. ROAC had hier duidelijk moeite mee. De Schiedamse ploeg combineerde en counterde goed in de eerste helft.Onze dames wisten het Schiedamse doel de eerste helft maar moeizaam te vinden. Halverwege de eerste helft was de stand 6-8 (’17).

Aan het einde van de eerste helft slopen er wat foutjes in het spel van de ploeg uit Schiedam en werd ROAC feller in de verdediging. Dat gaf ze de kans om weer wat beter in de wedstrijd te komen. Mede hierdoor werd de ruststand bepaald op 12-11.

Na rust kon de ploeg uit Rijpwetering de ingezette lijn goed doorzetten. In de eerste tien minuten van de tweede helft wist het met fris en goed handbal DWS in verlegenheid te brengen. Langzaam maar zeker verscheen er een ruime voorsprong op het bord. Na twaalf minuten werd een voorsprong van vier doelpunten verkregen (17-13). Als vervolgens de belangrijkste schutter van DWS geblesseerd raakt, legt het in feite de rode loper uit voor onze handbalsters, die daar dankbaar gebruik van maakten.

Ondanks de twee tijdstraffen aan ROAC kant kon DWS de verhoudingen niet kantelen. Met nog een goede tien minuten op de klok moest ook Shila Bakker met een blessure afhaken. Vanaf dat moment golft het spel weer op en neer, maar weten de Schiedamse dames het net niet te vinden. ROAC maakt gebruik van de missers van DWS en weet via de break drie minuten voor tijd op een 26-18 voorsprong te komen. De wedstrijd is gespeeld en de punten zijn voor de thuisploeg.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!