Handbal dames eindigen zaalseizoen op derde plek

De handbalsters van ROAC sluiten het zaalseizoen af met een 21-17 overwinning op HMC uit Raamsdonksveer. Met deze overwinning stelden ze hun derde plaats veilig.

Het ruimschots aanwezige publiek kreeg een spannende wedstrijd voorgeschoteld. De onderlinge strijd ging ook nergens om. De wedstrijd was bepalend voor wie van de beide teams als derde zou eindigen dit seizoen. ROAC startte de wedstrijd als de nummer drie, direct gevolgd door HMC, dat weliswaar twee wedstrijdpunten minder heeft, maar wel een veel gunstiger doelsaldo kent. Bij winst van HMC zouden de teams met een gelijk aantal wedstrijdpunten eindigen en dan gaat HMC op basis van het doelsaldo over ROAC heen.

HMC begon zeer gretig aan de wedstrijd.  Ze waren scherper in het onderscheppen van de bal en het afronden van hun kansen. ROAC moest toe zien dat HMC halverwege de eerste helft op een 4-7 voorsprong kwam. Maar de thuisploeg gaf niet op en knokte zich door treffers van Britt van Leijden en Malu Zandbergen terug. Het wist zelfs vlak voor rust nog de 9-8 voorsprong aan de tekenen.  Tweede helft was vooral spannend. Het was steeds HMC dat een of twee doelpunten voorsprong nam en ROAC dat weer aansluiting vond. Tot zo’n minuut of acht voor tijd. Toen was HMC  op en ging het fouten maken. Deze fouten werden via snelle uitbraken door ROAC afgestraft. Van 16-16 kon ROAC uitlopen naar 21-16. Uiteindelijke eindstand werd 21-17.

Met deze overwinning waren ze verzekerd van de derde plek in de poule. In de zeven seizoenen die ROAC inmiddels in de hoofdklasse handbalt, draait het steeds goed mee in de middenmoot. Deze derde positie wordt de hoogst behaalde eindklassering. Hiermee hebben de dames hun nominatie voor sportploeg van het jaar 2014 in Kaag en Braassem bevestigd. Na afloop van de wedstrijd werd afscheid genoten van een viertal dames, Britt van Leijden, Anouk Hoogenboom, Malu Zandbergen en Iris Bisschop, die stoppen met spelen bij ROAC.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!