Handbal dames verliezen eerste thuiswedstrijd

De handbal dames van ROAC verliezen hun eerste thuiswedstrijd van promovendus Oliveo met 17-23.

Vorig week was er geen scheidsrechter in Schipluiden, waardoor de wedstrijd tussen de nummers twee en drie uit de hoofdklasse D van vorig seizoen niet kon worden gespeeld. Die wedstrijd had een mooie graadmeter kunnen zijn om te zien hoe de ROAC dames ervoor staan, want het team zag afgelopen seizoen een aantal spelbepalende speelsters vertrekken.

Britt van Leijden en Malu Zandbergen proberen het een stapje hogerop bij Foreholte en Anouk Hoogenboom en Iris Bisschop zijn gestopt. De groep is dit seizoen aangevuld met drie nieuwe speelsters, Claudia van Bakel en Daisy van Wijngaarden, twee dames die eerder onder trainer Kees Parmentier hebben gespeeld en Shelley Boere afkomstig uit de eigen jeugd.

ROAC opende voortvarend en wist in de eerste minuten direct twee keer te scoren. Maar toen Oliveo eenmaal goed gegroepeerd ging verdedigen, kreeg de thuisploeg het lastig en ook aanvallend bleek Oliveo sterk. Halverwege de eerste helft werd er door de verdediging van ROAC een aantal maal aan de noodrem getrokken, hetgeen ze op twee-minuten straffen en strafworpen kwam te staan. Oliveo liep dan ook uit naar 3-8. Maar ROAC wist tegen het einde van de eerste helft de stand terugbrengen tot 8-11.

De tweede helft gaf echter eenzelfde beeld. Aanvankelijk liep de score gelijk op van 9-11 naar 11-14. Toen volgde een fase waarin ROAC als gevolg van de offensieve verdediging van Oliveo fouten ging maken. Hierin liep Oliveo zelfs uit naar 12-20. Met vier doelpunten op rij wist ROAC dit terug te komen tot 16-20, maar moest toezien dat de eindsprint toch voor Oliveo was, met 17-23 als eindstand.

Er zaten vandaag teveel onnauwkeurigheden in het spel van ROAC om van een goede wedstrijd te spreken. En duidelijk is wel dat nieuwkomer Oliveo goed mee gaat draaien in de poule.

Positief punt is dat de nieuwe dames bij ROAC een mooi visitekaartje hebben afgegeven, deze eerste wedstrijd namen ze meer dan de helft van de gemaakte doelpunten voor hun rekening.

ROAC -score: Claudia van Bakel 5, Daisy van Wijngaarden 4 (waarvan 3 strafworpen), Gwenda Elstgeest 2, Melissa Boere 2, Lisa Langezaal 1, Inge van der Hoorn 1 en Shelley Boere 1 (uit strafworp).

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!