Handbal dames verliezen eerste wedstrijd in zaalcompetitie

De handbal dames van ROAC hebben hun eerste wedstrijd van de zaalcompetitie met 16-28 verloren van RHV uit Rijen (NBr). RHV heeft vorig seizoen lang meegedraaid om de titel in de Hoofdklasse D en zal dat ook dit seizoen doen. Het verlies van de ROAC dames lag daarom in de lijn der verwachtingen.

De ROAC selectie staat dit seizoen onder leiding van de heer Kees Toonen. Aan hem de taak om met de dames te werken aan handhaven in de Hoofdklasse, dat terwijl zijn selectie steeds smaller wordt. Vorig seizoen zag ROAC vier belangrijke speelsters vertrekken en ook nu zijn er weer twee gestopt. Wel is de groep aangevuld met een speelster afkomstig van het gedegradeerde Saturnus Leiden. Voor verdere aanvulling wordt een beroep gedaan op speelsters afkomstig uit de A-jeugd. Vorig jaar kenden de ROAC dames een slechte eerste seizoenshelft, maar zijn ze uiteindelijk netjes als achtste in de poule geëindigd. Dat is ook het streven voor dit seizoen.

In de wedstrijd tegen RHV kwam ROAC wel als eerste tot scoren, maar deze 1-0 is het enige moment geweest dat ze op voorsprong hebben gestaan. Aanvankelijk bleven ze RHV aardig bij tot ze halverwege de eerste helft bij de stand 5-7 zwaar terug zakte. Foutjes werden direct afgestraft door snelle break-outs. RHV liep in het tweede deel van de eerste helft uit tot maar liefst 5-16 als ruststand.

De tweede helft startte de dames van ROAC goed en brachten de achterstand, mede door goed keeperswerk, terug tot 11-19. Maar ook toen volgende een fase waarin RHV weer kon uitlopen, nu tot 11-25. Positief is dat de ROAC dames bleven knokken en via een aantal fraaie afstandsschoten de eindstand tot 16-28 brachten. Wanneer we alleen de score van de tweede helft bezien, is die 11-12. Dat geeft toch een ander beeld dan 16-28 en is ook hoopgevend voor wat nog komen gaat.

ROAC score: Melissa Boere 5, Shila Bakker, Daisy van Wijngaarden en Sabine van Wijk, ieder 3 en Jet Zoetendaal en Lois van der Meer, ieder 1.

handbal-roac-rhv

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!