Handbal dames winnen van DWS

Na de hele matige eerste seizoenshelft, presteren onze handbal dames gelukkig inmiddels beter. Afgelopen weekend werd met 27-24 gewonnen van DWS.

Hiermee komt het aantal gewonnen wedstrijden in de tweede helft van het zaalseizoen op drie en is er zelfs gelijk gespeeld tegen koploper Oliveo.  Ze naderen hiermee de nummers 8 en 9 in de poule op een wedstrijdpunt. Maar het  blijft opletten geblazen voor de dames, want ze staan nog maar net boven de degradatiestreep.

Door het vertrek van de twee topscorers van vorig jaar naar Foreholte moet ROAC het dit seizoen hebben van de teamprestatie. In de wedstrijden die nu worden gewonnen, wordt door vrijwel iedereen wel een of meerdere malen gescoord, zo ook in de wedstrijd tegen DWS.

Die wedstrijd was vooral spannend. Het is wel ROAC dat, op de eerste vijf minuten na, de hele wedstrijd heeft voor gestaan. Maar ze maakten het zichzelf door slordigheden en het niet benutten van een aantal opgelegde kansen nog al eens lastig. Halverwege de eerste helft leek het er even op dat ROAC afstand zou nemen van DWS. Met vijf doelpunten op rij liepen ze uit van 4-4 naar 9-4, maar ze moesten toestaan dat DWS weer terug kwam in de wedstrijd. De ruststand van 13-11.

In de tweede helft ging de strijd gelijk op en was het verschil steeds twee of drie doelpunten. Tien minuten voor het einde was er echter een moment dat het leek of DWS langszij zou komen. In die fase wist Shila Bakker haar team met een paar prachtige doelpunten over het dode punt heen te helpen. Eindstand 27-24.

Score: Daisy van Wijngaarden 6, Melissa Boere 5, Inge van der Hoorn 3, Lisa Langezaal 3, Shila Bakker 3, Claudia van Bakel 2, Shelley Boer 2, Shama Gies Broesterhuizen 1, Sascha Meijer 1 en Gwenda Elstgeest 1.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!