Handbal dames winnen van Saturnus Leiden

Er werden deze eerste seizoenshelft hele wisselende wedstrijden gespeeld door de dames en in een aantal wedstrijden zaten ze er dicht bij en was het net niet. Dit komt het zelfvertrouwen niet ten goede, maar deze laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft geeft aan dat de dames het weldegelijk kunnen. De handbalsters gaan de Kerstdagen dan ook in met een goed gevoel. Ze wonnen de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft met 24-11 ruimschoots van Saturnus/EHC.  Hiermee houden ze Leidse dames onder zich.

Deze overwinning was helaas pas hun tweede van dit seizoen, maar hier was helemaal niets op af te dingen. ROAC moest wel toezien dat Saturnus de eerste drie aanvallen direct wist te scoren, maar dat deden ze zelf ook. Na de 3-3 stand stokte het scoren van Saturnus, ROAC ging echter vrolijk verder. In twintig minuten tijd kon het uitlopen naar 11-3. Daarmee was het gat geslagen. Ruststand was uiteindelijk 14-5. Ook de tweede helft hadden onze dames  het heft in handen had. Eindstand 24-11. Gezien het vertoonde spel moet er meer voor ze te halen zijn in de tweede seizoenshelft.

Dat het team het moet hebben van een goede teamprestatie is ook in de score terug te zien, vrijwel alle speelsters hebben gescoord.

ROAC-score: Melissa Boere 6, Inge v.d. Hoorn 4, Daisy v. Wijngaarden 3, Claudia v. Bakel 3, Shelley Boere 2, Lisa Langezaal 2, Gwenda Elstgeest 2, Shila Bakker 2.

LD ROAC Saturnus Melissa

Foto: Leidsch Dagblad -Taco van der Eb

 

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!