Handbalsters boeken opnieuw een thuiszege

De dames wisten thuis met 15-12 te winnen van de nummer vier in de poule, HMC uit Raamsdonksveer. Een overwinning waar op voorhand niet werd gerekend, maar de statistieken waren gunstig voor ROAC.

Als we de statistieken er bij pakken blijkt dat alle gewonnen wedstrijden tot nu toe thuiswedstrijden waren. Het enige punt dat uit behaald is, is het gelijkspel tegen koploper Oliveo. Van de nummers 1,2 en 3 in de poule is thuis verloren, HMC is de nummer 4.

De vraag bij aanvang was, is het team in de loop van het seizoen zo gegroeid dat het inmiddels in staat is ook van HMC te winnen. En dat bleek het geval. Gedurende de hele wedstrijd hebben ze voorgestaan, hoewel HMC geregeld wel dichtbij kwam. Het veldspel van beide teams was slordig, veel foute passes. Door de gelijk opgaande strijd was het vooral een spannende wedstrijd. Verdedigend stond het bij ROAC prima en beide keepsters hielden hun ploeg goed in de race. Vooral in de eerste helft, waarin Elsa van der Meer drie strafworpen wist te keren. De ruststand van 6-5, eindstand 15-12.

Door deze overwinning stijgen de dames ook nog eens twee plaatsen in de ranglijst, van 10 naar 8. Het doel van dit jaar, handhaving in de hoofdklasse, is ruimschoots behaald. Komend weekend de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie tegen het inmiddels al gedegradeerde Saturnus in Leiden.

Score:  Claudia van Bakel 5, Melissa Boere 5, Daisy van Wijngaarden 3 en Shila Bakker 2.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!