Handbalsters winnen van FIQAS/Aalsmeer 2

Ook dit seizoen spelen de handbalsters  van ROAC  1 weer in de Hoofdklasse D, wel met een nieuwe trainer voor de groep, de heer Kees Parmentier. Deze heeft zich tot doel gesteld, het spelen van attractieve wedstijden en hij wil daarmee een plaats in de middenmoot behalen.

De start van het seizoen biedt hiertoe in ieder geval de mogelijkheid. De zaalcompetitie is inmiddels 4 weken  onderweg. Van de eerste drie wedstrijden hebben ze er twee gewonnen. De vierde wedstrijd speelden ze afgelopen weekend tegen FIQAS/Aalsmeer 2, een team waartegen ze de afgelopen jaren wisselende resultaten behaalden.

Beide teams kwamen wat moeizaam opgang. Het duurde bijna tien minuten voordat het eerste ROAC doelpunt viel. Al was vanaf het begin af wel zichtbaar dat er voor ROAC winst te behalen was. De aanvallen van Aalsmeer liepen vooral via het midden en de ROAC verdediging was daar goed op ingesteld. De Aalsmeerse dames hadden het moeilijk om er door te komen. De ruststand 11-7. Na de rust kwam ROAC echter slecht uit de startblokken en moest toestaan dat Aalsmeer terug kwam tot 11-10. Toen het eerste ROAC doelpunt in de tweede helft eenmaal viel, leek de ban gebroken en liep ROAC direct uit tot 15-10. De rest van de wedstrijd werd degelijk uitgespeeld. Eindstand was 21-14.

Kennismaken met handbal
De selectiespeelsters zijn de komende tijd niet alleen actief met het spelen van wedstrijden, ze gaan ook diverse basisscholen in de gemeente langs voor het verzorgen van handbaltraining tijdens de gymlessen. Ze hopen daarmee kinderen enthousiast te krijgen voor hun sport.
De maand november staat bij ROAC in het teken van kennismaken met handbal, op de donderdagavonden zijn er Open Trainingen.
Alle kinderen van 5 t/m 12 jaar zijn op die avonden van 18.30 tot 19.30 uur welkom in de Hertogshal in Rijpwetering.

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blijf op de hoogte en ontvang de weekbrief digitaal

Schrijf u hiernaast in voor de digitale weekbrief van sv ROAC!